Tutunul ar putea sa impiedice ridurile

Please select a featured image for your post

Uite o propozitie pe care nu credeam sa o aud vreodata, daramite sa o scriu. Planta de tutun contine substante antioxidante care sa ajute la prevenirea ridurilor! Bineinteles, asta nu inseamna ca fumatoarele nu se expun la alte zeci de riscuri de sanatate, dar sa facem putin pe avocatul diavolului.

Un grup de cercetatori din Italia au facut aceste declaratii destul de neortodoxe. O combinatie de peptide din planta de tutun ar putea sa devina un ingredient pentru cosmetice, deoarece are proprietati antioxidante. Aceiasi combinatie stimuleaza sinteza colagenului si impulsioneaza actiunea unui set de gene care controleaza imbatranirea pielii.

Citeste si:  Dieta coreana

Cercetatorii au ajuns la aceste concluzii dupa ce au testat proprietatiile peptidelor pe niste grefe de piele umana. Pentru studiul lor au apelat la planta de tutun asa cum exista in natura deoarece are niveluri mai inalte de glycina si proline. Acesti aminoacizi se intalnesc si in colagenul din corpul uman.

Citeste si:  Atractia aromelor: Parfumurile atrag atentia barbatilor

„Combinatii de peptide si astfel de amino-acizi se pot intalni si la alte plante, dar nu vor avea efecte la fel de benefice asupra pielii precum planta de tutun” a declarat seful echipei de cercetatori, Fabio Apone.

Echipa lui Apone nu a pornit la drum cu intentia de a face tutunul planta preferata a femeilor de varsta a doua din lumea intreaga. Cercetatorii italieni au vrut sa vada care este efectul culturilor de tutun asupra mediului, inclusiv asupra faunei si din accident au gasit aceasta legatura intre compozitia plantelor si pielea umana.

Citeste si:  Machiaj rezistent

Numai istoria va decide daca tutunul de azi va inlocui crema de riduri de maine, iar culturile de tutun vor avea un motiv mai sanatos ca sa existe.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.