Tatuaje – Sfaturi pentru amatori

Please select a featured image for your post

In strainatate tatuajul nu mai este demult un subiect tabu. Nu doar ca este ceva normal,dar este intalnit la persoanele de toate varstele. In Romania,tot mai multi tineri apeleaza in ziua de azi la tatuaj. Fie ca e vorba de moda sau simpla dorinta de a avea un tatuaj, e important ca cel care isi face tatuajul sa fie atent la pasii dinaintea executarii tatuajului si sa nu ignore nici sfaturile ce trebuie urmate dupa acest procedeu.

1. Daca iti doresti un tatuaj trebuie sa stii ca nu il poti face inainte de 16 ani. Daca ai intre 16-18 ani trebuie sa il convingi pe unul din parinti sa semneze formularul de accept in locul tau pentru a-ti putea face tatuajul.

2. Inainte sa iti faci cu adevarat tatuajul este bine sa te gandesti ce fel de tatuaj vrei sa iti faci si sa iei in considerare mai ales faptul ca il vei avea o viata intreaga pe pielea ta. Un aspect foarte important este si locul in care ti-l faci. Nu este de preferat un tatuaj prea la vedere si asta pentru ca pe viitor s-ar putea sa conteze la locul de munca. Alege mai bine un tatuaj discret intr-un loc mai putin vizibil.

Citeste si:  Ultimele tendinte in machiaj

3. Alege cu grija salonul in care vrei sa iti faci tatuajul. Zona in care este situat salonul,personalul si materialele folosite trebuie sa iti inspire incredere si siguranta. De asemenea persoana care iti executa tatuajul trebuie sa aiba experienta sau sa iti fie recomandata, asta ca sa nu ai surpriza unui incepator sau neatent.

4. Decizia asupra modelului iti apartine, desi in majoritatea saloanelor exista cataloage cu modele de unde te poti inspira, iar personalul te poate sfatui. E de preferat sa iti faci ceva original, deosebit, cu care sa te identifici si de care sa nu iti para rau mai tarziu.

Citeste si:  Cum slabesti mai repede

5. Fii atent ca persoana care iti face tatuajul sa poarte manusi chirurgicale de unica folosinta, sa aiba o trusa performanta de ustensile, dar si o trusa medicala de urgenta.

6. Asigura-te ca nu esti alergic la substantele folosite pentru tatuaj.

7. Ai grija ca dupa tatuare, sa ti se aplice acel pansament steril pentru a proteja zona. Acest pansament trebuie suportat, din nefericire, o zi intreaga.

8. Cere-i persoanei care te tatueaza un unguent sau o crema cu care sa protejezi si sa mentii zona in zilele urmatoare.

9. Nu pune tatuajul proaspat sub dus. Spala-l cu apa calduta si fara sapun. Nu te gandi sa freci tatuajul cu o perie sau sa il usuci frecand locul cu un prosop. Locul dupa spalare trebuie uscat prin tamponare, folosind un prosop steril.

Citeste si:  Alegerea unei creme bune

10. Nu atinge tatuajul si nu te juca cu cojile care se vor forma pentru ca risti sa deteriorezi culorile.

11. Timp de cateva saptamani unge locul in care se afla tatuajul cu o crema hidratanta pentru a ajuta ca pielea sa isi revina la normal. Intreaba persoana care te-a tatuat ce crema recomanda, pentru cat timp si de cate ori pe zi. El va fi cel mai in masura sa iti dea astfel de indicatii.

12. Renunta pentru ceva timp la soare, plaja si piscina. Clorul este considerat un dusman declarat al tatuajelor.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.