fbpx

Stresul si caderea parului

Please select a featured image for your post

Stresul a devenit tapul ispasitoe pentru majoritatea problemelor noastre de sanatate sau emotionale: ne purtam urat cu cei dragi pentru ca suntem stresate, nu avem rabdare cu copiii pentru ca suntetm stresate, nu mancam corespunzator din cauza stresului etc. Dar se pare ca intre caderea parului si stres exista cu adevarat o corelatie. Cu cat veti intelege mai bune cum actioneaza stresul asupra unui par sanatos pentru a-l face tern, fara volum si stralucire dar si usor casabil, cu atat veti incerca mai mult sa evitati stresul pentru a avea un par sanatos.

Cum este afectat parul de catre stresul de zi cu zi? Chiar daca e destul de greu sa dam o definitie exacta a stresului, de cele mai multe ori il resimtim ca si pe o cerere excesiva si continua asupra fizicului sau energiei noastre in general. Cu cat suntem angajati in mai multe activitati in acelasi timp, fiecare fiind importanta intr-o mai mica sau mai mare masura, cu atat corpul nostru se simte mai epuizat. O femeie moderna isi consuma toata energia la munca, in casnicie, in treburile casnice, cu copiii etc. Stresul indelungat declanseaza o reactie la nivelul parului, acesta intrand in faza telogena, respectiv cea in care parul cade. Desi nu se cunoaste o cauza exacta a caderii parului datorita stresului, majoritatea femeilor spun, pe baza experientei de zi cu zi, ca aceste doua fenomene sunt strans corelate.

Citeste si:  Aplicare fard pe timp de iarna (video)

Problemele hormonale. Una dintre explicatiile pentru caderea parului datorata stresului este oferita de medicii endocrinologi, care ne spun sa cautam explicatii hormonale. De obicei, atunci cand un individ trece printr-o perioada foarte stresanta sau solicitanta, apar schimbari hormonale, inclusiv cresterea nivelului de cortizol, cunoscut si sub numele de hormonul stresului. Acest hormon poate fi unul dintre responsabili directi pentru caderea parului. Legatura directa dintre schimbarile hormonale si caderea parului poate fi vazuta la femeile care tocmai au nascut si care, datorita oscilatiilor hormonale din organism, pierd foarte mult par imediat dupa nastere. Chiar daca pierdea parului datorata stresului este o situatia care se remediaza de la sine si parul isi va reveni la normal, este foarte important ca persoana stresata sa se relaxeze cat mai mult, astfel incat sa isi poata relua functiile normale.

Stresul cauzat de mediul inconjurator. Stresul cauzate de mediu este cel care afecteaza cel ami mult si intr-un mod direct firul de par. Este vorba de combinatia dintre elementele dure din mediu cu care parul trebuie sa se confrunte in fiecare zi: poluarea, praful, vantul puternic, umezeala, soarele dar si elementele artificiale care ii fac rau: sampoanele prea dure si bogate in substante chimice, vopseaua de par cu amoniac, decolorantul, produsele de styling foarte dure, clorul din piscina etc.

Citeste si:  Vrei si tu un decolteu de invidiat?

O combinatie de mai multi astfel de factori afecteaza foarte puternic firul de par si poate duce la pierderi masive de par. Incercati sa protejati pe cat se poate parul de astfel de factori stresori: folositi o palarie atunci cand este soare prea puternic, vant sau ploaie, folositi o casca pentru inot atunci cand intrati in piscina, nu folositi mai multe produse de styling concomitend, lasati parul sa respire. Puteti apela si la diverse alte metode de relaxare, care vor alunga stresul si implicit vor avea efecte benefice si asupra voastra: aromaterapie, masaj, yoga, o vacanta bine-meritata, culcatul mai devreme seara etc.

5 Comentarii
  1. Impotriva caderii parului recomand Tratementul Miraculos, facut din 13 ingrediente naturale, dupa o reteta veche de peste 100 de ani. Trateaza caderea parului, actionand la radacina firului de par; curata si vindeca scalpul, ajutand la cresterea parului in zonele in care s-a instalat deja chelia.

  2. Stoparea caderii parului e o problema destul de complicata. Dar daca urmezi o dieta corespunzatoare, urmezi o cura cu alimente bune si nu te stresezi parul nu va mai cadea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.