fbpx

Spalarea corecta a parului

Please select a featured image for your post

Cu samponul si balsamul la indemana, spalatul parului pare ca si rezolvat. Adevarat, doar ca si spalarea parului presupune multa atentie si indemanare intrucat acesta este atat de delicat si de important pentru frumusetea noastra.Cum ne spalam pe cap? Cat de des trebuie sa ne spalam parul?C at de important e masajul din timpul spalarii? Intrebari ce in sfarsit isi gasesc raspunsul. Care este rolul samponului? Atat mediul poluant cat si diferitele produse incarca parul conferindu-i acel aspect cenusiu, fara viata si cu tendinta de ingrasare. Aici intervine samponul care curata pielea capului, indepartand praful si murdaria. Cat de des trebuie sa ne spalam parul? Acest lucru tine de fiecare in parte. Daca parul este murdar, iar pe deasupra acest lucru este si vizibil, e bine ca din respect pentru noi si cei din jur sa fie spalat. Spalarea zilnica nu dauneaza parului atata vreme cat acesta este spalat cu un sampon bun. Este indicat ca samponul sa fie de buna calitate si potrivit cu tipul dumneavoastra de par. De asemenea este indicat ca samponul sa nu fie turnat din sticla direct pe par. O concentratie prea mare ar putea fi prea puternica pentru par favorizand uscarea si fragilizarea sa. Este de preferat ca din sampon sa se toarne putin intr-o mana si sa fie diluat cu apa. Abia apoi acesta sa se adauge parului, masand pielea capului si parul. Intotdeauna samponul se pune pe par incepand de la ceafa.
Cum aplicam samponul? Samponul se aplica pe suprafata parului cu palma intreaga prin miscari circulare. Odata intins samponul pe intreaga suprafata a capului, se trece si la folosirea degetelor. Mai cu seama la buricele degetelor,cu care se executa miscari circulare. Chiar din momentul in care cercurile au un diametru mic, samponul trebuie sa faca spuma.
Citeste si:  Cum sa eliminam ridurile in mod natural
Cum ne spalam parul? In momentul spalarii, se acorda o mai mare atentie pielii capului, decat parului in sine, intrucat acesta se curata prin spuma samponului si prin desele clatiri efectuate. Zona cea mai importanta a capului in care trebuie sa insistam in momentul spalarii este zona din spatele urechiilor unde se aduna cel mai des murdaria. Aceasta zona este si cea mai expusa transpiratiei, de aceea trebuie tratata cu mare atentie. In aceasta zona pe langa obisnuitele miscari circulare, se va trece si la miscari orizontale. Astfel cu degetele de la ambele maini se vor intrepatrunde, spaland si masand pielea capului.
Citeste si:  Piele stralucitoare in 3 pasi
Masajul parului Masajul este foarte important pentru par intrucat acesta calmeaza pielea si stimuleaza radacina firului de par. Pentru un masaj reusit pielea trebuie masata cu buricele degetelor. De ce mai trebuie sa tinem cont? Inainte de a clati parul, acesta trebuie pieptanat cu un pieptene cu dinti rari. Parul se piaptana mereu in directia in care a fost spalat. De multe ori cand ne spalam pe cap, apa ne da batai de cap. Fie e prea rece, fie e prea calda. Temperatura apei cea mai potrivita este cea corespunzatoare temperaturii corpului, adica 37 de grade.
Citeste si:  Secrete in diete
Dupa spalare samponul trebuie indepartat foarte bine de pe par pentru a nu ramane particule de sampon care ar putea usca parul si favoriza aparitia matretii. Parul ud este expus ruperii, de aceea acesta trebuie frecat cu un prosop. Cel mai indicata e folosirea „turbanului” pentru cateva minute.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.