fbpx

Semnificatia culorilor (partea I)

Please select a featured image for your post

Daca inca nu ai aflat semnificatia culorii tale preferate, ai sansa acum. Iti dezvaluim care este semnificatia culorilor, ce influenta au ele asupra noastra si cum ne afecteaza atat starea de spirit cat si cea de sanatate. Rosul. Culoarea rosie este cea mai puternica si tonica culoare. Persoanele testate de psihologi cu privire la aceasta culoare, au definit rosul ca fiind dinamica, impulsiva si intens emotionala. Cei care iubesc aceasta culoare sunt pasionali, senzuali si deseori agresivi. Cei care prefera rosul, vor sa fie mereu in centrul atentiei si sa fie recunoscuti de cei din jur. De asemenea, ei refuza monotonia. Rosul asigura o energie puternica, binedispune si provoaca. Culoarea rosie este indicata in indigestie, depresie, anemie sau constipatie. Rosul ajuta si la timiditate. Trebuie evitat in cazul persoanelor care sufera de tensiune arteriala, febra sau anxietate. Rosul accelereaza pulsul, dar si starile de manie si violenta.Utilizarea in exces a acestei culori poate determina o stare de agitatie si agresivitate. Culoarea rosie alaturi de cea verde echilibreaza.
Galbenul. Este caracterizata ca fiind culoarea unei stari de spirit pozitive. Cei care prefera culoarea galbena sunt de obicei sociabili, entuziasti, deschisi si destul de vorbareti.
Citeste si:  Accesoriu trendy - Ugg Boots
Galbenul insa, este preferat si de persoanele care isi ascund nesiguranta. Preferinta pentru galben foarte puternic poate conduce la aroganta, pe cand cel in tonuri deschise dezvaluie lipsa de curaj. De aici este cunoscuta si vorba „s-a ingalbenit de frica”. In cazul unor discutii profesionale, de prezentare sau la un examen, psihologii recomanda purtarea unor tonuri de galben luminos. Galbenul este recomandat pentru toate aceste situatii, deoarece este considerata culoarea intelectului, fiind folosit atat in stimularea mentala cat si in starile de confuzie. Culoarea galbena este foarte indicata pentru momentele de depresie si tristete, fiind asociata cel mai bine alaturi de violet, albastru sau verde.
Citeste si:  Berea nu ingrasa
Galbenul are efecte remarcabile in combaterea dermatitelor. De asemenea, imbunatateste activitatea sistemului digestiv, avand efect benefic si in calmarea durerilor de cap. Aceasta culoare trebuie folosita cu prudenta deoarece poate provoca tulburari emotionale si caderi nervoase. Folosita in exces aceasta poate provoca epuizare. Nu este recomandata nici in cazul starilor de febra, inflamatiilor sau palpitatiilor. Portocaliul. Portocaliul este o culoare energizanta, dar calda in acelasi timp. Este preferata in special de persoanele care iubesc viata, care nu sunt deloc pudici sau inhibati. Portocaliul este si simbolul creativitatii, vitalitatii, optimismului si veseliei. Este indicata folosirea ei mai ales in momentele de singuratate si deprimare. Culoarea portocalie stimuleaza sistemul imunitar, inima, tiroida , metabolismul si pofta de mancare. Stimuleaza si potenta sexuala, ajutand in acelasi timp si la calmarea problemelor digestive. Are un efect antispastic si este utila in tuse, balonari, afectiuni respiratorii, precum si in astm sau artrita.
Citeste si:  Machiaj fresh de iarna (video)
La fel ca si rosul, portocaliul nu trebuie folosit in exces deoarece agita. Redu-i din intensitate si asociaza-l cu nuante de verde- albastru. Violetul. Violetul este culoarea asociata cu creativitatea, intuitia, meditarea. Aceasta culoare predispune la detasare si diminueaza frica. Alegerea acestei culori indica si timiditate. Violetul da impresia de artificial, insa stimuleaza curiozitatea si fantezia. Vine in ajutorul care trebuie sa asimilize si sa structureze mai multe informatii. Violetul stimuleaza sistemul imunitar, combate insomnia, sporeste rezistenta cardiaca si pulmonara, accelereaza respiratia si este foarte util in intoxicatii, tulburari de vedere si dureri de articulatie. Violetul poate fi si o culoare foarte puternica, de aceea depresivii ar trebui sa o evite.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.