O romanca reprezinta Romania in fata vedetelor nominalizate la premiile Oscar

Sambata, 21 februarie 2015, cu o seara inainte de ceremonia decernarii premiilor Oscar, Alice Goidea, make-up artist, va reprezenta Romania la Los Angeles, in fata nominalizatilor la celebrele premii din industria filmului. Alice nu merge singura, ci ii ia cu ea pe Ileana Cosanzeana, Praslea cel Voinic, Lostrita si Vitoria Lipan si vrea sa arate intregii lumi frumoasele povesti romanesti, aduse la viata intr-un mod original. Tanara romanca este invitata sa isi prezinte munca, alaturi de alti 49 de artisti si branduri internationale exclusiviste, in cadrul evenimentului organizat de Celebrity Connected, la Los Angeles, in fata a 130 de vedete nominalizate in acest an la Oscar.

foto

Organizatorii evenimentului doresc sa delecteze vedetele cu momente deosebite, de aceea toti cei 50 de artisti invitati isi vor crea propriul moment. Alice Goidea isi va transpune arta intr-un machiaj deosebit, va da sfaturi si invitatii de make-up celor care vor dori sa beneficieze de serviciile ei, pe parcursul zilelor petrecute acolo. Ea le va povesti despre munca ei si pe langa trucurile si sfaturile specifice profesiei va arata cum make-up-ul transforma oamenii obisnuiti in personaje de basm. Dovada se regaseste chiar in cartea pe care o va oferi vedetelor, unde sunt si povestile cu Ileana Cosanzeana, Praslea cel Voinic, Lostrita si Vitoria Lipan, personaje scoase din cultura si folclorul romanesc si aduse la viata in studioul foto. Cu aceasta ocazie, s-a lansat si site-ul www.GreatRomanianCharacters.com care invita intreaga lume intr-o incursiune in povestile romanesti.

Citeste si:  Un truc simplu pentru a afla daca iti sta bine sau nu cu parul tuns scurt

foto

Alice Goidea are 27 de ani si dintotdeauna a fost atrasa de arta, in special de culori si de texturi. A studiat make-up-ul timp de 3 ani, intai in Romania, apoi la Paris si Barcelona. Nu este adepta standardizarii make-up-ului si a lucrului cu sabloane, ci prefera sa creeze stiluri personalizate pentru fiecare persoana cu care lucreaza, in functie de ten si morfologia fetei. Ea considera ca „Machiajul este arta si ca fiecare persoana pasionata de make-up poate aduce ceva nou, fiecare personalitate spune o poveste construita intr-un stil unic”. De aceea, atunci cand a primit invitatia de a participa la acest eveniment, a dorit sa adauge intregii prezentari ceva inedit. „Inca de mica am fost impresionata de basmele cu eroi miraculosi si am avut mereu acea chemare a plaiului mioritic, a frumusetilor nemasurate pe care aceasta tara a noastra le are. La acest eveniment, nu m-am gandit numai sa ma prezint pe mine, ci am vrut sa le povestesc si lor macar o mica parte din tot ce insemnam noi, romanii, caci avem atatea frumuseti de aratat”, declara Alice Goidea, make-up artist.

Citeste si:  Tu ce tip de ten ai?

foto

Proiectul, gandit pentru Alice de un grup de tineri artisti si publicitari, a pornit de la dorinta de a arata strainilor ca Romania nu inseamna numai Dracula, ci ca noi, romanii, avem un folclor bogat si povesti demne de a fi ecranizate. „Ne-am gandit ca acest proiect nu numai ca o va ajuta pe Alice sa isi prezinte munca intr-un mod inedit , dar va reprezenta si Romania. Si chiar daca nu se va face vreun film de Oscar cu aceste povesti, ele merita spuse intregii lumi”, spune Alex Hariga, Creative Director al proiectului. Dupa eveniment, tinerii isi propun sa duca mai departe site-ul GreatRomanianCharacters.com, cu alte povesti si personaje romanesti ce merita a fi expuse lumii.

Citeste si:  Slabire 10 kg intr-o saptamana

foto

La proiect au participat: Alice Goidea – Make-Up Artist, Alex Hariga – Creative Director & Photographer, Dan Hariga – Art Director, Gratiela Dinescu – Photographer and Assistant Photographer, Enoh Barbu – Front End Developer, Razvan Marin – Storyteller, Alexandra Paun – Story Editor.

Asa ca, daca nu ar fi fost, nu s-ar mai fi povestit, anul acesta, personajele de basm Ileana Cosanzeana, Praslea cel Voinic, Lostrita si Vitoria Lipan sunt prezentate vedetelor de la Hollywood.

Sutine si tu povestile romanesti:
https://www.facebook.com/GreatRomanianCharacters
www.GreatRomanianCharacters.com


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.