fbpx

Nuantarea partiala – ghid de folosire

Colorarea partiala a parului nu pare sa aiba de gand sa dispara din tendinte. Teoretic, efectele ei sunt benefice: un plus de luminozitate in par, un plus de volum. Desi in aparenta este o procedura simpla, trebuie tinut totusi cont de cateva reguli.

Procedeul presupune deschiderea sau inchiderea cu unul sau doua tonuri fata de culoarea naturala a suvitelor. Difera de vopsitul clasic, care presupune intregii podoabe capilare. Stilistul foloseste un amestec in care include decolorant sau peroxid.

Vopsirea partiala este ideala pentru cele care doresc sa dea o stralucire usoara culorii naturale sau pentru cele care nu sunt decise sa faca un salt prea brusc, cum ar fi colorarea integrala. In general insa, o adopta persoanele cu parul deschis, de la blond pana la castaniu deschis.

Citeste si:  Cum sa ne ingrijim parul...primavara

Nu este recomandabil sa iti faci suvite vara pentru ca soarele duce la modificarea nuantei si la deschiderea ei mult prea mare. Totusi, din toate tehnicile, este cea mai putin nociva. In plus, aspectul obtinut este unul mult mai natural, suvitele nuantate integrandu-se mult mai firesc in restul parului. Este esential sa nu existe diferente mari de culoare.

Orice tip de par este pretabil, fie ca e vorba de parul drept sau de cel buclat. Mai ales daca ti se pare ca parul tau este prea lins, ca-i lipseste vigoarea si volumul.

Citeste si:  Machiaj de 8 Martie (video)

Anul acesta, revin in tendinte nuantele de ciocolatiu. E adevarat ca blondul nu are moarte, dar nuantele de castaniu (cu cat mai multe, cu atat mai bine) s-au bucurat de atentie pe podiumuri in stransa competitie cu cele roscate.

Crema prezentarilor a constituit-o insa procedeul “ombre”: parul este mai inchis la radacina si se deschide treptat spre varfuri. Trecerea nu trebuie sa fie brusca, iar parul va parea decolorat in mod natural, ca atunci cand ne expunem la soare. Multe vedete au adoptat trendul, iar Cameron Diaz si Drew Barrymore ii sunt fidele.

Cateva sfaturi pentru o nuantare reusite:

– daca nu adoptati o tunsoare cu totul noua, taiati macar cativa centimetri din lungime pentru a scapa de varfurile despicate.
– folositi un sampon si o masca hidratanta speciale pentru a optimiza efectul de stralucire.
– asteptati sa va creasca parul daca il aveti foarte scurt. Efectul de volum sporit si cel de stralucire nu pot fi obtinute pe un par foarte scurt. Daca nu aveti rabdare, optati pentru vopsire permanenta.
– evitati nuantele care contrasteaza prea mult cu nuanta naturala daca nu va doriti un look de tip “zebra”. Look vulgar, in umila noastra parere.
– nu combinati produsele chimice cu hena.
– evitati sa abuzati de nuantare. In exces, si aceasta metoda dauneaza parului.

Citeste si:  Par drept
Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.