fbpx

Noutate in wellness – aerocrioterapia

Primele doua centre de aerocrioterapie s-au deschis in Bucuresti unde se fac proceduri medicale la temperaturi extrem de scazute. Aerocrioterapia, practicata in cabinele criosaunelor, activeaza toate resursele fiziologice ale organismului, declansand regenerarea acestuia din interior, pe cale naturala.

Aerocrioterapia sau terapia prin frig, cum este cunoscuta popular, stimuleaza sistemul imunitar si pe cel endocrin, oferind organismulului echilibrul hormonal de care are nevoie. In plus, creste capacitatea de efort fizic si intelectual, ajuta la scaderea greutatii corporale, reintinereste pielea, creste libidoul si diminueaza consecintele stresului zilnic.

Rezultatele incep sa apara inca de la prima procedura in criosauna. Intregul organism este revigorat, plin de energie, se instaleaza o stare generala de bine. Dupa primele 5-6 proceduri pielea devine elastica, ferma si catifelata, ridurile incep sa se retraga, petele pigmentare se estompeaza. O cura de 15-30 proceduri in criosauna determina regenerarea organismului din interior, reintinerind pielea si reducand radical depozitele celulitice de pe intreaga suprafata a corpului.

Citeste si:  Blugi - De unde vin si cum se fac?

Aerocrioterapia are aplicatii multiple, de la estetica si wellness (se ard pana la 1000 kcal/procedura) pana la medicina sportiva (reglarea tonusului muscular, refacerea dupa efort sau accidentari) si tratarea diverselor afectiuni, intr-un timp foarte scurt.

Ce se intampla in cadrul unei proceduri?

Persoana intra in cabina, in lenjere intima, avand picioarele protejate de sosete din lana. Usa cabinei se inchide, iar podeaua este reglata astfel incat persona sa nu inhaleze azot gazos. Pentru a evita hipotermia mainilor, pacienții trebuie sa iși țina mainile pe marginea superioara a cabinei. Gazul criogenic este eliberat in criosauna, temperatura scade la -140C/-180C in 30 de secunde. Dupa aceea, nivelul temperaturii ramane constant.

Citeste si:  Dieta indicelui glicemic

Durata procedurii este de 60-80 de secunde, putand fi crescuta pe parcursul sedintelor. Tratamentul cuprinde 10-30 sau mai multe proceduri. Procedurile preventive se pot desfasura zilnic sau la 2-3 zile. In cazul tratamentului pentru bolile reumatice sau al altor afectiuni este posibila cresterea procedurilor pana la 2-3/zi.

Efectele terapeutice ale frigului, in criosauna

De-a lungul timpului, oamenii si-au tratat durerile, inflamatiile si au incercat sa previna bolile folosind diverse metode bazate pe frig, cum sunt compresele reci, gheata, dusurile si baile reci. Cercetatorii au studiat efectele terapeutice ale frigului, dezvoltand diverse metode si dispozitive care sa produca temperaturi cat mai scazute. Progresul tehnologiei a facut posibila proiectarea criosaunei, care pe baza de azot lichid produce temperaturi de pana la -180C, facand astfel accesibila aerocrioterapia pentru milioane de oameni.

Citeste si:  Plante pentru silueta ta

Scaderea brusca a temperaturii, in timpul unei proceduri in criosauna, stimuleaza sistemul imunitar care determina declansarea unei serii de procese regenerative in corp. Temperatura scazuta determina organismul sa transmita semnale puternice creierului, care stimuleaza toate functiile de autoreglare ale corpului, actionand mai ales asupra celor care nu functioneaza la intregul potential.

Unde gasiti criosaunele?
Centrele de terapie prin frig sunt situate in Cartierul Primaverii si pe Calea Grivitei. Pretul unei proceduri variaza intre 75 si 100 lei, in functie de abonamentul ales.
Aerocrioterapia se aplica atat in tratarea mai multor boli de natura imunitara si endocrinologica, cât si in mentinerea sanatatii si frumusetii organismului.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.