fbpx

Mituri despre frumusete

Daca bei multa apa, vei avea pielea hidratata

Ar parea normal ca apa sa hidrateze pielea. De fapt, nu este deloc asa. Apa hidrateaza si pastreaza buna functionare a organelor interne, iar daca esti deshidratata vei avea o infatisare obosita. Insa, pentru a avea pielea frumoasa, este nevoie de un produs hidratant cat mai gras si de exfoliere.

Pielea grasa nu are nevoie de hidratare

Se spune ca tenul gras este suficient de hidratat si nu mai are nevoie de o astfel de ingrijire. Dar nivelul de hidratare al pielii nu are legatura cu cantitatea de sebum produsa de glandele sebacee. De aceea, daca ai tenul gras, trebuie sa folosesti produse care regleaza secretia de sebum, dar pastreaza nivelul optim de hidratare.

Parul ras creste mai gros si mai inchis la culoare

Din pacate pentru unii dintre noi, si din fericire pentru altii, este doar o legenda urbana. Parul ras poate parea ca ar creste mai repede, dar nu este decat o iluzie. Parul care creste pe o piele abia rasa se observa mai usor decat in conditii normale. In plus, firele taiate cu lama au capatul bont, deci par mai groase, fara a fi de fapt asa. Parul abia crescut pare si mai negru pentru ca nu a fost expus razelor solare care decoloreaza firele dupa o anumita perioada.

Citeste si:  Laptele slabeste

Parul smuls creste mai rar si mai subtire

Intr-adevar, parul epilat prin smulgere poate sa devina mai rar. Prin smulgere, este distrusa „radacina” firului, iar acest tratament poate face ca unele redacini sa fie distruse in mod permanent. Din pacate, asta se intampla dupa cateva zeci de ani de epilare regulata.

Porii se inchid si se deschid

Marimea porilor depinde de factori ereditari si nu se poate schimba. Deci, degeaba iti arunci apa rece pe fata in speranta ca vei „inchide” porii. Uneori, porii pot parea mai mari decat sunt datorita celulelor moarte acumulate la suprafata pielii. O ingirijire atenta a pielii, care include cel putin un gomaj pe saptamana, va ajuta la mentinerea unui aspect sanatos.

Daca te-ai bronzat deja, esti protejata impotriva razelor solare

O piele bronzata nu se arde la fel de repede ca una nebronzata, insa nu este protejata impotriva razelor ultra violete. Pielea bronzata a fost deja atinsa de razele nocive, iar o noua expunere la soare nu face decat sa atace si mai mult celulele. Se stie deja ca razele solare in exces pot provoca diverse tipuri de cancer al pielii. Daca tii neaparat sa fii bronzata, foloseste un autobronzant.

Persoanele cu pielea inchisa la culoare nu sunt afectate de ultra violete

Intr-adevar, pielea inchisa la culoare nu se arde atat de repede ca cea alba, insa poate fi afectata la fel de mult de razele ultra violete. De fapt, cei cu pielea inchisa la culoare fac mai des cancer de piele, tocmai pentru ca se expun mai mult razelor solare, convinsi fiind ca nu le pot face rau.

Citeste si:  Ce e permis intr-o dieta

Alimentele grase provoaca acnee

Ar parea normal ca grasimea sa provoace un exces de subum. Ar fi adevarat daca iti freci pielea cu cartofi prajiti, dar daca ii mananci nu exista niciun pericol. Acneea este rezultatul unei secretii excesive a glandelor sebacee, cumulata cu un exces de celule moarte care raman la suprafata pielii. Glandele sebacee sunt controlate de hormoni, iar functionarea lor nu are nicio legatura cu ceea ce mananci. Nici ciocolata sau cafeaua nu duc la aparitia cosurilor.

Expunerea la soare vindeca acneea

Atunci cand pielea este bronzata, petele si cicatricile provocate de acnee sunt mai putin evidente, insa ele nu dispar. Soarele usuca pielea, ceea ce te-ar putea face sa crezi ca ea devine mai curata. Din pacate, razele solare nu fac decat rau.

Parul despicat poate fi reparat

Odata despicat, varful firului de par nu mai poate fi reparat cu nimic. Orice produs care promite asa ceva, nu are nicio sansa de reusita. Varfurile despicate pot fi indepartate numai prin taiere. Tot ce poti face este sa previi despicarea si ruperea parului.

Citeste si:  Rolul vitaminelor in dieta

Pasta de dinti vindeca herpesul

Este un mit foarte vechi, dar neadevarat. Herpesul este provocat de infectia cu un virus, care ramane in corp si se activeaza din cand in cand sub influenta anumitor factori. Odata aparute, basicutele cu lichid nu dispar atunci cand se incheie ciclul eruptiei. Vindecarea poate fi grabita cu ajutorul unui tratament antiviral aplicat inca de la primele simptome, dar pasta de dinti nu are niciun efect.

Punctele negre sunt provocate de praf

Daca ar fi asa, spalarea fetei in mod regulat ar fi de ajuns pentru a preveni aparitia punctelor negre. Ca si eruptiile acneice, punctele negre sunt provocate de excesul de sebum si de celulele moarte care nu sunt indepartate prin gomaj. Se formeaza un „dop” care astupa porii, iar in contact cu aerul se inchide la culoare.

Colagenul pierdut se poate inlocui cu cel din creme

Cu timpul, pielea pierde din colagenul care o face elastica si intinsa. Din pacate, cremele antirid nu il pot inlocui, caci moleculele de colagen continute in ele sunt prea mari pentru a patrunde prin piele. Tot ce poti face este sa eviti razele solare, poluarea si stresul care contribuie la degradarea colagenului natural din piele.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.