fbpx

Mituri (adesea nedrepte) despre reflexoterapie

MIT: Reflexoterapia este o tehnica recenta.
ADEVAR: Exista dovezi cum ca reflexoterapia era folosita pe scara larga de catre egipteni, acum peste 4 mii de ani. De-a lungul timpului, aceasta tehnica a facut parte din ritualurile de vindecare ale unor populatii din toate colturile lumii, de la indieni, la europeni, persani sau bastinasii din tinuturile nordice.

MIT: Prin reflexoterapie pot fi diagnosticate diverse boli.
ADEVAR: In cel mai bun caz, terapeutul poate identifica zonele unde s-au acumulat oboseala si tensiune, ceea ce poate contribui la diagnosticarea anumitor afectiuni, insa doar marginal. De altfel, reflexoterapeutii nu trebuie confundati cu medicii, ei neavand, de pilda, prerogativele legale de a stabili un diagnostic si de a recomanda tratamente in acest sens.

Citeste si:  Make-Up Trend 2011 – obraji roz

MIT: Prin reflexoterapie pot fi vindecate anumite boli.
ADEVAR: Terapeutii sunt specializati nu in vindecarea anumitor afectiuni, ci in revitalizarea intregului organism, pe care il ajuta astfel sa grabeasca procesul de vindecare si sa lupte cu boala.

MIT: Reflexoterapia este eficienta doar in cazul persoanelor care cred in astfel de tehnici alternative.
ADEVAR: Aceasta tehnica isi va face efectul indiferent daca pacientul crede sau nu in eficienta sa. Asa se explica de ce multi dintre scepticii care au trecut pragul unui cabinet de reflexoterapie au devenit ulterior suporteri ai acestei practici.

MIT: Reflexoterapia are efecte adverse cumplite, care pot dauna serios organismului.
ADEVAR: Unul dintre cele mai importante beneficii ale acestei practici este eliminarea toxinelor, ceea ce, intr-adevar, poate duce la manifestari neplacute, precum transpiratie abundenta, greata sau migrene. Aceste simptome nu sunt, insa, de durata, si nu reprezinta decat semne ale vindecarii organismului. Prin urmare, daca va simtiti rau dupa o sedinta de reflexoterapie, mai bine ganditi-va sa nu suferiti de ceva, decat sa dati vina pe terapeut.

Citeste si:  Aplicare autobronzant

MIT: Daca suferi deja de o boala, reflexoterapia ii poate inrautati simptomele.
ADEVAR: Un bun terapeut nu va face altceva decat sa va ajute organismul sa lupte mai eficient cu afectiunile, iar rezultatele pot fi spectaculoase. Trebuie, totusi, sa fiti precauta in cazul anumitor boli acute sau atunci cand ati suferit o operatie importanta, care sa fi implicat transplant de organe sau implantarea unui dispozitiv (tip pacemaker, de exemplu).

Citeste si:  Machiaj de primavara pentru seara (video)

MIT: Din moment ce nu vindeca nicio boala, este inutila.
ADEVAR: Toata lumea poate resimti benficiile acestei tehnici, cat timp obiectivul sau principal este atenuarea stresului si a tensiunii acumulate atat la nivel fizic, cat si psihic. Or, in conditiile in care, in ultimele decenii, s-a ajuns la concluzia ca trei din patru boli sun cauzate sau agravate de stres, reflexoterapia nu poate decat sa contribuie la insanatosirea pacientilor. Printre efectele indirecte ale acestei tehnici se numara ameliorarea circulatiei sangvine si limfatice, intarirea sistemului imunitar, asimilarea controlata a anutrientilor si eliminarea toxinelor. Prin aceste procese, terapia mediaza vindecarea naturala a corpului.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.