fbpx

Mit si adevar in combaterea ridurilor

Ridurile. Le pandim in oglinda, le masuram. Ne comparam fotografiile cu cele de acum cinci, patru, trei, doi ani. Apoi, odata detectata prezenta lor, incepem vanatoarea si ne cautam aliati. Industria cosmetica ne exploateaza teama si ne pune la dispozitie un intreg arsenal de creme, seruri, lotiuni, acoperind intreaga gama de preturi si promitandu-ne succes in batalia impotriva ingrozitorului dusman.

Problema este ca in fiecare an apar din ce in ce mai multe produse. Studiile in domeniu par adesea contradictorii, sfaturile pe care le primim mai mult ne adancesc confuzia si asa ajungem sa facem alegeri in necunostinta de cauza si nu mai stim sa deosebim mitul de adevar. Iata unele dintre cele mai cunoscute mituri si adevaruri in materie de ingrijire anti-imbatranire a tenului.

Ingrijirea anti-age este aceeasi cu cea anti-riduri
Mit.

Produsele anti-imbatranire se aplica precum un tratament general al pielii (hidratare, fermitate) si trebuie utilizate inainte de aparitia ridurilor, incepand cu varsta de 25 de ani. Actiunea lor este preventiva in timp ce cea a produselor anti-rid este una combativa, avand o tinta clara.

Citeste si:  Picioare si glezne mai suple

Utilizarea cat mai timpurie a unei creme anti-rid previne aparitia lor
Mit.

Factorii care determina aparitia ridurilor sunt inainte de toate genetici. Apoi, o influenta masiva o are expunerea la soare. Un procent insemnat al aparitiei semnelor de imbatranire se datoreaza expunerii fara protectie. Inainte sa utilizam produse anti-aging, cum ni se recomanda s-o facem inainte de 30 de ani, trebuie sa ne ferim de soare daca tinem la pielea noastra. La propriu!

Un regim sanatos de viata si hidratarea sunt de ajuns pentru a incetini aparitia ridurilor
Mit.

Sigur, stilul de viata este extrem de important (sa nu fumam, sa mancam sanatos, sa consumam suficiente lichide), dar trebuie sa subliniem inca o data importanta limitarii expunerii la soare si utilizarii produselor specifice adaptate tipului de piele.

Utilizarea cremelor anti-rid favorizeaza aparitia acneei
Mit.

Ideea aceasta este legata de faptul ca produsele anti-rid, fiind extrem de nutritive, dauneaza tenului gras. Azi exista insa creme special concepute pentru acest tip de piele. De altfel, tratamentul presupune actiunea retinoizilor (vitamina A), acestia fiind eficienti, in acelasi timp, asupra acneei si prevenind si aparitia ridurilor.

Citeste si:  Hidratarea picioarelor

Serul antirid poate substitui crema
Mit

Serurile sunt produse excelente intrucat concentratia ingredientelor active este foarte mare, iar textura lor fluida permite o absorbtie mai rapida. Totusi, sunt mai putin hidratante decat cremele si de aceea trebuie utilizate impreuna cu acestea, complementar, aplicandu-se inaintea lor.

Produsele tip 3 in 1 (anti-imbratranire, protectie solara, fond de ten etc) sunt mai putin eficace
Adevarat.

Cremele cu pigment pot satisface perfect functia cosmetica de fond de ten, reusind sa acopere imperfectiunile, dar cremele de zi care promit protectie solara au un factor mai mic (15 sau 20) fata de lotiunile de protectie solara clasice (care ajung la 50). Asadar, din acest punct de vedere, nu ne protejeaza la fel de bine de efectele nocive ale soarelui.

Citeste si:  Jogging-ul

Cu cat o crema este mai grasa, cu atat este mai eficace
Mit.

Depinde de ceea ce contine crema. Unele ingrediente sunt mai bine absorbite de piele daca crema este mai grasa. Altfel, eficacitatea variaza mai ales in functie de concentratia ingredientului activ.

Mv
Pielea din acele zone este foarte sensibila si, de altfel, acolo apar initial primele riduri. Sensibilitatea tenului reclama folosirea de produse specifice. Cremele normale fiind prea bogate in substante nutritive pot provoca iritatii. Optati pentru creme-contur.

Este bine sa folosim doua creme: una de zi si alta de noapte
Adevarat.

Cremele antirid puternice – cele cu retinoizi – trebuie folosite seara deoarece nu fac “casa buna” cu soarele, fiind fotosensibilizante. De asemenea, dimineata este bine sa utilizam o crema hidratanta cu factor de protectie solara.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.