fbpx

Minunile otetului de mere

Otetul de mere este un tonic preparat prin fermentarea sucului de la un mar. Prima data marul este zdrobit si apoi se obtine sucul. Dupa ce se adauga drojdie de bere si zahar, procesul de fermentatie incepe. In cea de-a doua etapa a procesului, se adauga bacterii sigure si astfel se formeaza acidul acetic. Daca ar fi sa analizam istoria am vedea ca otetul de mere a fost folosit pentru multe sute de ani ca tonic pentru imbunatatirea starii de sanatate.

Cel care a facut cunoscut in lume otetul de mere si miere de albine a fost D.C. Jarvis, un medic de tara din statul american Vermont. Observand deosebita longevitate a oamenilor din respectiva comunitate locala, el a vrut sa afle carui fapt i se datora aceasta si asa a aflat ca fermierii din zona consumau putina carne si oua, dar se hraneau cu multe legume si fructe.

Citeste si:  Ofera-i stralucire parului tau fara a-l ingreuna

Prima utilizare a otetului de mere in frumusete presupune retete de masti de ten. Mastile cu otet de mere promit frumusetea la orice varsta. Mastile cu otet de mere redau tonusul pielii, inlatura celulele moarte de la suprafata pielii si previn ridurile. Magneziul, potasiul, fierul din merele crude se pastreaza si in otetul de mere. De asemenea, otetul de mere contine vitamine si acizi organici ce refac pelicula protectoare de la suprafata pielii.

Citeste si:  Ingrijirea culorii roscat

Otetul de mere mai este si un bun egalizator de pH: amestecati 3 cani de apa distilata cu o treime de cana cu otet din mere. Pastrati lotiunea intr-o sticla in baie, atunci cand nu o folositi.

Ai pielea arsa de soarele puternic al verii? Daca da, atunci trateaza-te cu o baie relaxanta in care adaugi o cana de otet de mere. Vei observa o atenuare a senzatiei neplacute si o vindecare mai rapida a pielii.

Tratament naturist de eliminare a tartrului: se bea la fiecare masa o lingurita de otet de mere intr-un pahar cu apa. Se bea cu inghitituri mici in timpul mesei.

Citeste si:  Machiaj natural (video)

Ai parul gras? Cu lotiunea preparata din 4 lingurite de plante uscate (urzica, rozmarin, coada-calului si cimbru, in cantitati egale, se va prepara o infuzie) la 150 ml apa si o lingurita de otet de mere sau suc proaspat de lamaie (adaugat la infuzia care a fost strecurata) se maseaza bine scalpul, dupa spalare, fara a se clati si lasandu-se sa se usuce singur parul.

Spala-ti parul in mod normal, dupa care clateste-l cu putin otet. Atat radacina parului, cat si scalpul isi vor lua toti nutrientii necesari din aceste ingrediente, urmand ca parul sa ramana matasos, usor de pieptanat si incredibil de stralucitor.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.