Metode de masaj anticelulitic

Tocmai pentru ca se apropie iarna si mai mereu excesele alimentare se strecoara printre dietele noastre din anotimpul cald, este cu atat mai recomandat sa fim macar precaute cand vine vorba de celulita nesuferita. Si pentru ca nu intotdeauna avem timp de programari constante la un salon de cosmetica, putem invata cateva tehnici de masaj care ne pot ajuta sa tinem singure sub control, coaja de portocala.

In primul rand, ce este celulita? Nimic altceva decat binecunoscutele grasimi subcutanate favorizate indeobste de hormonii estrogeni. Deci, orice exces, orice abatare de la o alimentatie sanatoasa, va conduce automat la formarea celulitei, inaintea luarii efective in greutate.

Citeste si:  COMUNICAT DE PRESA: Dubla protectie Lady Speed Stick

Care este solutia? Masajul anticelulitic este cea mia eficienta si mai recomandata varianta de indepartare a celulitei. Pentru efectuarea corecta a lui insa, este necesar sa aplicam cateva reguli simple. Masajul anticelulitic se poate aplica in trei moduri diferite, ideal fiind sa poata fi alternate. Daca nu suporti durerea sau daca vrei s-o simti treptat, in grade diferite, poti apela doar la prima modalitate de masare.

Cel mai nedureros fel de a-ti masa coapsele si soldurile este cel care implica frecarea. Tipul de frecare trebuie sa fie practicat intr-un ritm cat mai alert si cu fermitate. Uleiurile de masaj, in special cele pe baza de ulei de argan, sunt obligatorii, pentru ca inlesnesc alunecarea. Ca procedeu, trebuie sa incepi mereu din interiorul coapsei, mergand in miscari circulare spre exterior.

Citeste si:  Dieta cu grapefruit

O alta metoda vine sa o completeze pe cea de frecare, si anume cea care implica forta. Adica lovirea ritmica in zonele afectate de celulita, cu marginea exterioara a palmelor deschise. Incearca pe cat posibil ca lovirea sa fie cat mai regulata si ferma, insa nu foarte puternica, pentru a evita spargerea vaselor de sange. Finalizeaza cu miscari circulare, facute cu pumnii stransi.

Citeste si:  Machiaj de mireasa asiatic ( video)

Pentru cele care merg pe principiul „sufera baba la frumusete”, recomand cea mai eficienta metoda dintre cele trei, insa si cea mai dureroasa. Se mai numeste si framantarea aluatului de paine. Cu o mana vei apuca o bucata din carnea coapsei sau a pulpei, si cu cealalta vei rasuci. Un masaj framantarea aluatului va fi practicat corect daca durerea va fi mare, insa – atentie mare! – nu vi se va innegri pielea. Pentru ca asta inseamna ca durerea voastra a fost zadarnica, venind de la o ciupitura a pielii, si nu de la framantarea grasimii subcutanate, a carnii de desubt.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.