Machiajul pentru nunta – ochii

Please select a featured image for your post

Ca ochii sunt oglinda sufletului ati tot auzit, insa in ziua nuntii, ochii vr fi unul dintre aspectele esentiale ale look-ului voastru. Atunci cand vine vorba de machiajul miresei, totul trebuie sa fie perfect, pana in cel mai mic detaliu. Ideea de la care ar trebui sa porniti este curmatoarea: cu cat machiajul este mai natural, cu atat ochii vor fi mai bine scosi in evidenta. Alegetei un machiaj clasici, care va fi mereu la moda, pentru ca acesta va da cel mai bine in fotografiile de nunta, pe care le vor privi, probabil si nepotii tai. Sprancenele. Inainte de a te ocupa de machiajul efectiv al ochilor, trebuie sa te ocupi de sprancene. Daca acestea nu sunt ingrijite si bine conturate, vor eclipsa intregul machiaj al ochilor si vor atrage atentia asupra lor. Sprancenele aranjate contureaza insa fata s scot in evidenta ochii. Nu e cazul sa faci experimente de una singura la nunta, asa ca cel mai bine este sa apelezi la o cosmeticiana, cu aproximativ 8 saptamani inainte de ziua nuntii, asa vei vedea cum reactionezi la ceara sau la pensat, iar in cazul in care nu esti multumita de forma sprancenelor, acestea au timp sa creasca. Chiar daca inainte cu o saptamana de nunta mai face anumite retusuri, nu merge la cosmetica exact in ziua dinaintea nuntii, pentru ca nu este destul timp pentru cicatrizarea eventualelor iritatii.
Citeste si:  Greseli in dieta vegetariana
Aplicarea fardului de pleoape. E adevarat ca primul lucru care ne sare in ochi este culoarea fardului de pleoape, insa trebuie sa avem in vedere si calitatea fardului, pentru ca machiajul ochilor trebuie sa reziste pe toata durata nuntii. Inainte de aplicarea fardului de pleoape, folositi o baza pentru machiaj, care va ajuta la fixarea fardului dar si la intensificarea culorii. Alegeti o baza de machiaj profesionala, nu o inlocuiti cu baton corector sau find de ten, pentru ca spre deosebire de baza, acestea nu se usuca la fel si vor face machiajul mai vulnerabil, se poate sterge mai usor, se poate strange in cutele ochiului iar culorile vor fi mai pale. Dupa ce aplicati baza, puteti aplica un strat fin de pudra, pentru ca fardul sa adere mai bine.
Alegerea fardului de pleoape si proba de machiaj. Oricat ar fi de tentate culorile foarte puternice, evitati fardurile de pleoape extrem de sidefate sau stralucitoare, pentru ca nu vor da deloc bine in fotografii, mai ales in cele de interior. Alegeti farduri mai degraba mate, pentru ca aceasta este textura care arata cel mai bine in fotografii. Indiferent ca te machiezi singura, ca te machiaza o prietena sau apelezi la un stilist, fa cel putin 2 probe de machiaj inainte de nunta cea mare. Asa vei vedea cat de bine te prinde culoarea respectiva sau stilul ales, dar si cat d rezistent este machiajul. Cand incepi sa te machiezi pentru nunta, incepe cu machiajul ochilor, pentru ca te va ajuta sa faci economie de timp. Daca ai deja aplicat un fond de ten si o pudra, va fi greu sa cureti firele de fard de pleoape sau de mascara ce cad pe obraji fara sa strici machiajul tenului. Apoi va trebui sa retusezi si obrajii, asa ca mai bine incepi cu ochii.
Citeste si:  Sfaturi pentru un machiaj reusit (video)
Mascara si genele. Pentru ca nuntile pot deveni destul de emotionante, e de preferat sa alegeti o mascara rezistenta la apa, care va rezista lacrimilor si emotiilor. Daca nu doresti sa folosesti rimel de teama ca se va intinde sau dupa o vreme va cadea, stricand machiajul fetei, poti sa iti vopsesti genele intr-o nuanta mai inchisa la un salon de cosmetica si sa folosesti un romel transparent pentru definitivarea privirii. Vopsire genelor este indicata in special pentru miresele care au culoarea parului si a tenului foarte deschisa. Poti apela si la genele false, insa numai cu conditia de a le aplica la un salon specializat, pentru ca altfel risti sa arate foarte artificial.

Citeste si:  10 reguli in dieta
2 Comentarii
  1. Unele fete opteaza pt un machiaj foarte simplu in ziua nuntii care sa le dea un aer diafan. Eu sunt de parere ca ochii trebuie foarte bine conturati -fie cu tus -fie creion contur, pt o privire cat mai patrunzatoare!

  2. Machiajul este foarte important, si mai ales cand vine vorba de cel pentru nunta. Trebuie sa fim atente, in ziua respectiva noi suntem centrul atractiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.