Machiaj permanent sau tatuarea buzelor

Please select a featured image for your post

Colorarea buzelor nu este o descoperire moderna, ci dimpotriva, a fost folosita inca din antichitate ca o forma de infrumusetare pentru femei si nu numai. O data cu evolutia omenirii, a evoluat si machiajul buzelor, de la rujuri in mii e nunate, rezistente la transfer, glossuri si balsamuri si pana la cea mai moderna forma de machiaj a buzelor � machiajul permanent sau tatuarea buzelor. Argumente pro tatuarii buzelor. Tatuarea buzelor este o alternativa eficinta atat pentru femeile care nu pot dedica zilnic timp machiajului, asa ca sunt machiate mereu, fara effort, dar si celor care datoita diverselor afectiuni, cum ar fi vitiligo, datorita imbatranirii sau tratamentelor precum chimioterapia, au pierdut culoarea naturala a buzelor. O data cu redarea culorii buzelor, tatuarea le pozte corecta conturul, aspect foarte apreciat de cei care au buzele inegale sau neconturate natural. Femeile moderne apreciaza tatuarea buzelor pentru ca le scuteste de machiajul zilnic dar si pentru ca le ofera un machiaj mereu prospat si un look profesional, indiferent cate ore au stat la birou sau intr-o inatlnire.
Citeste si:  Machiaj rapid al ochilor (video)
Pentru femeile cu tenul matur si nu numai, tatuarea buzelor ajuta la refacerea conturului natural al buzelor dar si la evitarea intinderii culorii peste acest contul. Cum peielea din jurul buzelor este una dintre primele unde se instaleaza liniile fine, rujul se raspandeste de multe ori in acestea, dand buzelor un aspect neingrijit. De asemenea, este o metoda ideala pentru persoanele cu piele sensibila, care fac alergii la diverse produse de machiaj sau care au diverse cicatrici pe buze. Ajunge sa plicati un gloss peste tatuaj atunci cand va doriti mai multa stralucire sau un plus de culoare si veti fi mereu fresh. Argumente contra tatuarii buzelor. In primul rand, sa vorbim despre durere. Chiar daca se administeaza un anestezic local, acesta nu este suficient pentru a amorti total zona buzelor, care este foarte sensibila. De asemenea, ca si in cazul oricarei proceduri invzaive, care implca folosirea acelor, poate aparea riscul infectiilor sau alergiilor, indiferent de calitatea produselor folosite. Imediat dupa finalizarea tatuajului, culoarea va fi foarte intensa, insa pe parcursul procesului de vindecare, ea va deveni mai deschisa. Nu uitai insa ca va fi o culoare permanenta, pe care nu o puteti schimba in functie de tendintele de moment in machiaj.
In afara faptului ca este o procedura dureroasa, in functie de gradul de depigmentare al buzelor, s-ar putea sa aveti nevoie de mai multe sedinte, astfel ca procedura nu doar ca este dureroas de mai multe ori, insa se intinde pe perioade lungi, astfel ca buzele vor arata destul de rau pana la vindecarea completa. Daca greselile de pe buza se pot repara, in cazul in care tatuarea depaseste conturul natural al buzei si patrunde in piele, diferenta de culoare va fi notabila si ireversibila. Chiar si in cazul in care tatuarea respecta linia buzei, pigmentul se poate extinde si in afara ei, distorsionand conturul natural al buzei.
Citeste si:  Gene false in 3 pasi
Alegerea salonului de tatuaj. Este foarte important sa alegeti un salon consacrat, cu o tehniciana care stapaneste foarte bine aparatul de tatuat si are un portofoliu bogat. De asemenea, asigurati-va ca acele sunt desfacute in fata voastra si ca se folosesc numai pigmenti naturali. Discutati de la inceput pretul final si ce este ionclus in pret. Unele saloane includ si sedinte de retusare in pretul initial, daca nu sunteti multumite de rezultat sau culoarea devine in timp prea deschisa.

Citeste si:  Cosmetica: de ce sa folosim produse bio?
2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.