Ironic: Machiajul imbunatateste nivelul activitatii neurologice

Please select a featured image for your post

Data viitoare cand cineva iti striga „Ce stai atat in baie, ca doar nu e neurochirurgie!” cand te machiezi, esti libera sa raspunzi: „Ba, da, este, pentru ca ma face mai intelijenta!”

Ok, poate fara ultima parte. Dar la inceputul anului trecut, niste cercetatori din Japonia au descoperit ceva ce multe dintre noi banuiam de mult: machiajul are un efect pozitiv asupra creierului si activitatii neurologice. Cum au ajuns la aceasta concluzie?

Citeste si:  Istoria parfumului

Studiul a fost facut cu ajutorul unor doamne in varsta care sufereau de Alzheimers. Acestea au fost supuse unui ritual regesc de pregatire, in materie de machiaj. Ele au fost date cu ruj, creion pentru sprancene, fond de ten si o pudra de fata perfecta pentru genul de ten imbatranit.

Un electroencelograf a masurat nivelurile activitatii neurologice inainte, in timpul si dupa ce sesiunea de machiaj s-a incheiat.

Citeste si:  Ce faci daca te-ai ingrasat

Deloc surprinzator, toate doamnele au afirmat ca se simt mai bine, mai fericite, mai frumoase. Dar ce au descoperit cercetatorii este ca in urma aplicarii de machiaj, nivelul activitatii electrice din creier a crescut. In alte cuvinte, creierele au fost activate iar blocajele neuronale au fost ameliorate.

Acesta este primul caz in care s-a dovedit stiintific faptul ca machiajul are o influenta asupra undelor cerebrale. Bineinteles, un singur studiu nu poate demonstra cu certitudine ceva, dar este un punct de plecare.

Citeste si:  Inamicul femeilor: ridurile

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.