fbpx

Ghid pentru vopsirea parului

Please select a featured image for your post

Daca te-ai plictisit de culoarea actuala a parului si vrei sa incerci ceva nou, de ce sa nu incerci o culoare noua? De fiecare data cand simti ca increderea in fortele tale proprii a scazut si ca esti pe punctul de a nu a mai avea incredere in tine, e momentul sa faci o schimbare de look iar vopsirea parului si schimbarea coafurii sunt cele mai la indemana schimbari, fara a necesita un efort deosebit. Daca nu vrei sa te tunzi sau nu ai timpul necesar sa ajungi la un salon, incearca sa iti vopsesti parul, o operatiune pe care o poti face si acasa, daca stii cateva notiuni de baza.

Cum te pregatesti pentru vopsirea parului? Inainte de a-ti vopsi parul trebuie sa ii acorzi 2-3 zile de refacere: spala foarte bine parul si apoi lasa-l 2-3 zile, fara a aplica niciun produs de styling, astfel incat sa permiti uleiurilor naturale de la nivelul scalpului sa revina la suprafata. De aceea si stilistii recomanda intotdeauna vopsirea parului uscat, pentru ca numai asa scalpul este prorejat in mod natural de actiunea substantelor chimice din vopseaua de par. In plus, vopseaua prinde mai bine pe parul uscat si putin uns, iar culoarea va fi mai uniforma.

Citeste si:  Alimente pentru dinti albi

In ziua vopsirii parului trebuie sa ai la indemana toate accesoriile de care ai nevoie: un tricou vechi, un prosop sau o pelerina care sa iti proteeze gatul, mai ales in cazul in care folosesti o vopsea inchisa. Vei avea nevoie de cateva cleme pentru a separa suvitele si a vopsi parul mai usor, asta numai in cazul parului mediu si lung. Mai ai nevoie de o oglinda mare, pentru aplicarea vopselii si una mica, de mana, pe care sa o folosesti cand te vopsesti la spate.

Vopsitul pas cu pas. Citeste instructiunile de pe pachet de 2 ori, cu siguranta de fiecare data iti va scapa ceva. Ai grija la timpul de actiune al vopselei si mai ales, nu uita sa testezi daca nu cumva ai alergii la vopsea: aplica o cantitate mica de vopsea la incheietura mainii sau dupa ureche si asteapta cateva ore pentru a vedea daca apar reactii alergice sau iritatii. O data ce ai inceput colorarea parului, ai grija la zona targetata. Daca vrei numai sa vopsesti radacinile, nu aplica vopseaua pe intregul par, pentru ca risti sa il arzi facand asta luna de luna. Inainte de a intinde vopseaua pe tot parul, amesteca-o cu putin balsam de par, pentru ca scopul nu e sa decolorezi parul, ci sa inviorezi culoarea.

Daca esti la prima colorare si nu te pricepi prea bine, incepe din varful capului sau de la spate, pentru ca acolo pigmentul este cel mai puternic si parul este mai inchis la culoare. Pentru capete, aplica o culoare de par care este cu un ton mai inchisa decat in restul capului, pentru ca vrafurile sunt cele mai expuse si deci pigmentul se decoloreaza mai repede iar textura parului este mai poros si nu tine la fel de bine culoarea. Nu trebuie sa iti cumperi doua vopsele diferite pentru a face asta, e destul sa iti lasi putina vopsea deoparte, in care sa pui mai putin revelator.

Citeste si:  Adevarul despre celulita

Precautii. Foloseste intotdeauna balsamul de par pe care il primesti cu vopseaua sau balsamul tau obisnuit pentru a-ti hidrata bine parul, care devine mult mai vulnerabil si mai uscat. Daca ai suvite de par carunt, foloseste pentru ele o vopsea cu un ton mai inchisa decat restul parului. Dupa ce ti-ai colorat parul, evita alte proceduri care implica substante chimice sau temperaturi ridicate pentru urmatoarele 3-4 saptamani (permanent, ondularea parului cu fierul, intinderea cu placa etc).

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.