Fructele de acai sunt unele dintre putinele fructe care contin vitaminele antioxidante C si E, acest lucru insemnand ca vor ajuta la protectia pielii impotriva efectelor provocate de soare sau de poluare. In plus, fructele de acai au un profil al acizilor grasi similar cu cel al uleiului de masline.
Boabele de acai contin de 10 ori mai multi antioxidanti decat strugurii si de doua ori mai multi decat afinii si rodiile. De asemenea, fructele de acai sunt bogate in acizii grasi, omega-3, omega-6 si omega-9, necesare atat pentru inima, cat si pentru creier.
Extractul de fruct acai este pe primul loc in topul produselor antioxidante, dovedindu-si eficienta in diete si in tratamentele anti-aging. Fructele de acai, consumate cu consecventa, duc o lupta pe termen lung impotriva distrugerii celulelor, fiind un puternic antioxidant. Mentin fermitatea pielii datorita continutului de phytosteroli, un element benefic in procesul colagenului.
Acai Berry sau boabele de acai se pot consuma proaspete, dar numai in tara de origine, Brazilia. Pe celelalte continente, fructul de acai este disponibil in diferite forme: suplimente sau sucuri ori creme.
Pastilele pe baza de acai au impact direct asupra hipotalamusului, adica iti vor regla pofta de mancare. Vei simti in continuare senzatia de foame, insa iti va taia poftele suplimentare.
Fructele de acai reprezinta sursa de fier precum si de alte vitamine si minerale, protejand impotriva anemiei, dar si a altor dereglari metabolice datorate carentelor de vitamine si minerale.
Este recomandat ca, in momentul inceperii unui tratament cu pastile care contin acai, sa-ti stabilesti de la bun inceput un regim alimentar pe care sa-l respecti cu sfintenie. De asemenea, el trebuie sa includa atat mineralele, cat si vitaminele si fibrele alimentare necesare organismului, pentru a evita slabirea acestuia.