
Dupa ce v-am explicat care sunt principiile Dietei Indicelui Glicemic, va putem exemplifica in ce ar consta meniul vostru pentru o saptamana.
Micul dejun poate fi la alegere unul dintre urmatoarele:
1. Fructe. Consumati numai sucuri de fructe – orice fructe, amestecate cu un pic de suc de lamaie sau cu frunze de menta sau chiar cu ghimbir.
2. Proteine. Doua fructe de sezon bine coapte, 100 de grame de tofu, un pahar de lapte de migdale, 2 – 3 piersici uscate, o bautura calda.
3. Meniu complet: 1 – 2 fructe, un ou fiert, iaurt sau branza, 2 felii de paine integrala sau bio cu unt sau margarina din uleiuri nehidrogenate, piure de fructe, o bautura calda.
4. Fulgi de ovaz cu lapte de migdale, un fruct in compot, migdale, o bautura calda.
Luni:
Pranz:
– Salata proaspata de legume crude
– File de peste la abur.
– Vinete si tomate la gratar, condimentate cu cimbru
– branza, magiun.
Cina:
– Salata de linte si legume crude de sezon
– Omleta cu ierburi aromatice
Marti:
Pranz:
– Legume proaspete
– Dovlecei umpluti cu tofu si branza de capra proaspata
– Un bol de quinoa (alb si rosu), crema de dovlecei verzi (zuchinni) cu feniculi
Cina:
– Salata verde
– Supa rece de rosii
– Sunca (tip Parma)
– spanac cu ciuperci
Miercuri:
Pranz:
– Ciorba de dovlecei verzi (zuchinni) cu coriandru
– Ratatouille semi-copt cu fructe (migdale, alune…)
– Paine prajita cu branza de capra
– Ceai de busuioc
Cina
– Salata de castraveti
– Carpaccio de somon
– Mazare fiarta
Joi:
Pranz:
– Sardine cu ierburi aromatice si chimen (cu un pic de ulei de masline)
– Saute de feniculi
– Tarta cu piersici
Cina
– Pepene
– Salata de orez basmati cu sofran, legume de sezon crude, masline si un ou fiert tare
Vineri:
Pranz
– Quinoa cu mujdei, ardei si telina
– Supa de legume cu linte
– Salata verde cu branza
– Compot de mere cu scortisoara, neindulcit
Cina
– Salata de varza rosie
– Dovlecei umpluti si bacon
Sambata
Pranz
– Supa de mazare
– salata de legume de sezon proaspete
– Fulgi de orz cu ciuperci si parmezan
Cina
– Salata
– Tocana de pui cu sos curry
– Tocana de legume de sezon
Duminica:
Pranz:
– Ciorba de praz cu morcovi si telina
– Peste cu legume
– Crema de branza cu ardei
– Mere coapte si migdale
Cina
– Salata de valeriana
– Paste la cuptor
– Sos de ciuperci cu tofu
– Branza feta
Lucia,draga mea ,.ce este quinoua? Oare nu puteai alcatui un meniu din legume si fructe romanesti?un meniu pe intelesul tuturor,pe care sa-l prepare oricine acasa?
Quinoa este asemanatoare cu orezul sau, mai degraba, cu couscousul si se prepara asemanator.
Majoritatea ingredientelor se gasesc in hipermarketurile de la noi.