fbpx

Dictionarul produselor pentru par I

Please select a featured image for your post

Pana acum cativa ani, credeam ca produsele pe care le putem folosi pentru ingrijirea parului sunt samponul, balsamul, gelul pentru par si spray-ul fixativ. Insa, pe masura ce au aparut tot mai multe produse pentru colorarea si decolorarea parului, tot mai multe ustensile pentru coafarea si uscarea parului, parul a inceput sa se detelioreze mai usor, asa ca paralel cu industria de styling s-a dezvoltat si industria produselor de ingrijire a parului. Cu cat femeie au devenit mai sofisticate, cu atat cerintele legate de parul lor au devenit mai emancipate, asa ca produsele de care au nevoie pentru a obtine coafura perfecta au depasit de multa vreme gelul de par sau spray-ul fixativ.

Samponul. Rolul samponului este de a curata firul de par, de la scalp si pana la varfuri si este de obicei creat pentru tipuri specifice de par. Parul uscat, despicat la varfuri sau ars are nevoie ed un sampon bland, pe baza de ingrediente hidratante. Parul gras are nevoie de o curatare mai puternica si de ingrediente mai dure, care sa patrunda in firul de par si sa elimine surplusul de ulei. Sampoanele pentru volum patrund de obicei in radacina firului de par dar si pe lungimea lui, pentru a ridica parul de la radacina si a da impresia ca firul este mai gros.

Citeste si:  De ce apar cearcanele?

Samponul pentru par vopsit are exact efectul opus: este un sampon bland, cu un nivel foarte scazut al pH-ului, astfel ca folicului firului de par ramane inchis in timpul spalarii si pastreaza depozitele de culoare. Sampoanele pentru toate tipurile de par au ca si unic scop curatarea parului de orice fel de reziduu, fie ca e vorba de praf, toxine, clorul din apa sau produsele de ingrijire si styling acumulate pe par.

Balsamul este partenerul samponului, fiind cel care definitiveaza procesul de spalare. La fel ca samponul, balsamul are formule speciale pentru diversele tipuri de par. Rolul balsamului este de a hidrata parul si de a-l imbraca intr-un strat foarte subtire, pentru a inmuia si indrepta cuticulele. Exista diverse tipuri de balsam, de la cele traditionale, care se limpezesc dupa ce au fost lasate sa actioneze si pana la cele de tipul leave-in, care nu se limpezesc sau cele sub forma de sray, care pot fi aplicate si pe parul uscat, fara a necesita spalarea in prealabil.

Produsele de protectie termala. Prea putine femei isi lasa parul sa se usuce natral, asa ca apeleaza la foen pentru uscare si la placa de par si ondulator pentru coafare. Aceste produse protejeaza parul de daunele pe care le poate produce caldura, adaugand un strat subtire si foarte protector pe toata lungimea firului de par, pentru a crea o bariera intre par si caldura cu care opereaza produsele de coafare. Pentru a nu folosi mai multe produse concomitent, noile solutii de protectie termala au incorporat si alte functii, cum ar fi cea pentru folum, bucle sau indreptarea naturala a parului, astfel incat au devenit produse 2-in-1.

Spuma de par este unul dintre produsele care ajuta la coafarea mai usoara si la definitivarea coafurii. Spuma se poate folosi pentru orice lungime de par, se aplica pe parul umed, care se coafeaza apoi in mod obisnuit. In functie de efectul pe care il dorim, exista o gama foarte variata de spuma pentru par: pentru volum, pentru bucle, pentru par drept si matasos, pentru conditii climaterice deosebite, pentru fixare etc. Spuma de par are o scara de putere de la 1-5, unde 1 este spuma care nu modifica foarte mult structura parului ci pur si simplu face firul putin mai gros si 5 este spuma care modifica simtitor structura parului si ofera o coafura foarte rezistenta. Spuma puternica incarca insa parul, acesta necesitand spalari frecvente pentru indepartarea produslui.

Citeste si:  Orase cu cele mai frumoase femei
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.