Please select a featured image for your post
Ce parere aveti despre asta fetelor? Anumite lanturi de magazine de moda care nu duc lipsa de profituri nici pe timp de criza nu au treburi mai bune de facut cu marfa nevanduta decat sa o arunce!
E vorba de marfa in valoare de cateva mii de dolari care ajunge in spatele magazinelor in pubele, in loc sa fie donata unor organizatii caritabile sau sa fie vanduta prin magazinele de haine en gros.
Si lumea se intreaba de ce industria modei este privita ca fiind atat de rece si sterila? Pai cand se face risipa intr-un asa hal. Scandalul brandurilor care se fac de ras prin activitatea gunoiera le implica mai ales pe H&M si pe Urban Outfitters.
Saptamana trecuta, H&M a fost tras la raspundere de catre clienti pentru faptul ca a aruncat la gunoi haine si incaltaminte dintr-una din unitatile sale, care culmea, se afla langa un centru de colectare al hainelor pentru nevoiasi. H&M s-a aparat spunand ca nu este o practica obisnuita pentru ei. Insa reporterii care s-au intors la acelasi magazin doar o saptamana mai tarziu au dat nas in nas cu aceeasi situatie.
O cucoana incarca pantofi intr-un camion in saci mari de gunoi. Reporterii au intrebat unde se duc pantofii, la care cucoana a raspuns blajina: „La gunoi bineinteles”, de parca ar fi fost cel mai normal lucru din lume. Probabil nu primise memorandumul inca…
Urban Outfitters au fost prinsi si ei mata in sacintr-un mod si mai tragic. Dupa ce au scos in spatele magazinului cutii cu marfa nevanduta pe care scria „Sticla, nu atingeti”, vanzatorii au fost socati sa vada ca trecatorii cauta prin cutiile respective, ignorand desemnarea. O gloata mare de mokangii s-au adunat in fata magazinului, la o vanatoare de agende, boxe si pantofi.
Una dintre vanzatoare a iesit disperata din magazin fluturand mainile si tipand ca marfa respectiva este destinata donatiilor. Dar atunci de ce scria complet altceva pe cutii?
Este bine de stiut ca in vremurile acestea grele, unele lucruri nu se schimba niciodata. Cum ar fi snobismul unor lanturi de haine cu ceva istorie si succes in spate. Bineinteles, de ce sa fie hainele lor pretioase folosite pentru imbracarea unor oameni saraci? Scade valoarea brandului. Profiturile magazinelor se bazeaza pe abilitatea lor de a face orice femeie sa se simta ca cea mai frumoasa si speciala din lume. Inclusiv sa o minta ca ea e singura pe care ar putea sa stea asa de bine haina scoasa la vanzare.