fbpx

Despre creionul contur

Please select a featured image for your post

Trebuie sa recunoastem, lumea haotica in care traim si in care timpul nu este niciodata suficient pentru tot ce ne-am dori sa facem, ne obliga uneori sa lasam deoparte unele amanunte, iar creionul contur a devenit unul dintre ele. Desi dermatograful este parca tot mai putin folosit, stilistii ii acorda o importanta deosebita, atat in ceea ce priveste machiajul ochilor cat si in conturarea buzelor.

Informatii generale despre creionul contur. Indiferent ca il folosesti pentru sprancene, ochi sau buze, creionul contur este singurul care poate retusa cu precizie defecte cum ar fi buzele prea subtiri sau cu un contur prea putin definit, sprancenele care nu sunt arcuite sau ochii care se doresc a fi mai luminosi. Pentru cele e mai bune rezultate e bine sa folosesti intodeauna creioane aflate in termenul de garantie, mai ales pentru zonele sensibile cum sunt ochii.

Un creion rezista maxim 3 ani de la desigilare. Ascute creioanele mereu, nu doar pentru a trasa linii precise ci si pentru a indeparta reziduurile adunate pe mina, fie ele bacterii sau urme de machiaj. Nu cumpara intotdeauna cele mai scumpe produse, alege-le mai degraba pe cele care aluneca usor pe piele, insa nu sunt foarte moi ca si textura. Pentru cele mai precise linii si cele mai intense culori, incearca sa incalzesti putin creionul in mana inainte de a-l folosi.

Citeste si:  Regim pentru slabit

Dermatograful pentru ochi. Vei avea foarte multe optiuni atunci cand vine vorba despre conturarea ochilor. Poti alege un tus gel, un creion uscat, un creion umed si binenteles grosimi diferite de contuare. Insa cateva sfaturi sunt valabile indiferent de produsul folosit. Este de preferat sa alegi creioane care se pot folosi atat umede cat si uscate, pentru ca se adapteaza mai usor in functie de machiaj si poti sa trasezi linii subtiri pentru un machiaj delicat sau linii mai groase si mai intense pentru un machiaj dramatic. Nu te teme de creioanele in culori diverse.

Ce culori folosim? Foloseste negru numai atunci cand ai un machiaj smoky sau incerci sa creezi un machiaj dramatic. In rest, pentru conturarea zilnica a ochilor foloseste un creion neutru, cum ar fi un maro sau cafeniu, iar pentru petreceri si ocaziile deosebite, foloseste cu incredere creioane in culori vii si pastelate. Pentru ca tot se apropie Craciunul, foloseste creioanele cu sclipici pentru colturile exterioare ale ochilor, asa vei obtine un machiaj cu adevarat stralucitor si magic. Fa o diferenta intre creionul pentru ochi si cel pentru sprancene. Chiar daca poti folosi conturul pentru ochi si pentru a contura sprancenele, look-ul obtinut nu va fi atat de real ca si cel obtinut folosind un produs special.

Citeste si:  Secretele unei cure de slabire eficace

Creionul contur pentru buze. Nu se mai poarta de mult conturul negru pentru rujul roz sidef, asa ca scoate-ti din minte ideea asta! In general, trebuie sa folosesti un creion contur in nuanta naturala a buzei mai ales daca vei folosi mai apoi un gloss transparent sau un balsam de buze. Daca vei folosi un ruj colorat, poti sa iti conturezi buzele cu un creion asortat ca si culoare. De obicei, acestea vin la set sau ai posibilitatea sa gasesti un corespondent pentru nuanta rujului in gama de creioane, daca sunt produse de aceeasi companie. Creionul contur nu trebuie sa se vada, ci numai sa delimiteze buzele, sa le schimbe culoarea sau forma daca este manuit cu grija, sa le unifromizeze culoarea si sa previna intinderea rujului peste granitele buzelor.

3 Comentarii
  1. E foarte usor de folosit dar de multe ori creionul dermatograf infunda canalele lacrimogene.Va recomand tusul de ochi,care,dupa cateva exercitii se aplica minunat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.