fbpx

Demachierea, un procedeu obligatoriu

Please select a featured image for your post

Venita de la petrecere noaptea tarziu, somnoroasa sau fara chef? Da, acestea sunt scuzele cele mai des intalnite pentru a scapa de curatarea tenului. O prima regula pentru a avea un ten frumos, curat si luminos este sa nu uiti niciodata de demachiere. Dar ce tip de demachiant iti alegi? Asta te invatam noi.
In primul rand trebuie sa stiim ca demachierea se face atat seara pentru a indeparta urmele de fard si praf, cat si dimineata pentru a elimina sebumul secretat in timpul noptii. Si pentru ca demachierea sa fie corecta si sa aiba un efect pozitiv asupra tenului este nevoie si de un produs potrivit tipului de ten, dar si gusturilor noastre. Demachierea delicata a ochiilor Inainte de demachierea fetei, trebuie sa ne ocupam de partea cea mai sensibila si anume ochii. Pentru a indeparta fardul de pleoape, tusul, creionul dermatograf, dar si rimelul este indicata folosirea unui demachiant special pentru ochi. Acesta trebuie aplicat cu grija pentru a evita iritarea ochiilor. Fardul de ochi trebuie demachiat primul cu ajutorul unor miscari circulare.
Citeste si:  Machiaj de toamna
Pentru indepartarea rimelului se va folosi un disc demachiant si putin demachiant. Pentru a evita ca ochii sa va usture si rimelul sa va intre in ochi, se va folosi si un al doilea disc demachiant care se va impaturi in doua si se va pune chiar sub ochi. Cu ochii inchisi se va trece la indepartarea rimelului de pe gene, de sus in jos. La final cu un alt disc demachiant se va curata si marginea si coltul interior al ochiului. Dupa curatirea ochiilor se va trece si la curatirea buzelor si fetei. Nu uitati de gat si decolteu!
Cum alegem produsul de demachiere? Pentru alegerea produsului de demachiere trebuie sa tinem mereu cont de tipul nostru de ten. Astfel pentru un ten normal sau uscat este recomandata folosirea fie a cremei demachiante, fie a laptelui demachiant. De ce? Pentru ca acestea protejeaza si hidrateaza pielea fara a o irita sau usca. Persoanele cu un ten gras vor recurge mai mult la o spuma de curatare sau la un gel de curatare. De ce? Pentru un mai puternic efect de degresare si o senzatie de prospetime.
Citeste si:  Vitamine pentru frumusete
Alte optiuni de demachiere Servetele demachiante sunt tot mai intalnite, desi acestea nu sunt recomandate pentru o curatare zilnica si intensa. Ele sunt mai potrivite si mai indicate pentru o calatorie sau o demachiere in graba. Acestea sunt eficiente si practice. Sapunul este in zilele noastre mai rar intalnit pentru curatirea fetei. Daca totusi se opteaza pentru sapun, trebuie stiut ca acesta nu poate fi acelasi sapun pe care il folositi pentru a va spala pe maini de exemplu. Sapunul pentru fata trebuie sa aiba un PH potrivit cu pielea dumneavoastra. Cum folosim crema si laptele demachiant?
La fel crema cat si laptele se aplica pe fata uscata, cu degetele. Prin miscarile degetelor fata se maseaza. In acest fel murdaria se dizolva si fata ramane curata. Se indeparteaza cu apa sau cu un disc demachiant umed. Ambele produse asigura pielii o senzatie delicata si catifelata.
Citeste si:  Piele frumoasa in 10 minute (video)
Cum folosim gelul si spuma de curatare? Atat gelul cat si spuma se aplica pe fata umeda. Se aplica tot cu mana si se maseaza. Aici se poate recurge si la folosirea unei periute speciale pentru fata. Ambele curata foarte si profund fata, lasand senzatia de curatenie imediata. Cum sa NU ne demachiem? Trebuie sa avem grija atat la stergerea fardului de ochi cat si la curatirea fetei. O masare prea intensa poate irita pielea si lasa urme. Nu folosi o oarecare crema de fata pentru a te demachia. Mereu alege o crema demachianta specializata pentru curatire. Nu doar nu e indicat, dar te poti alege cu pete. Nu te increde foarte tare in produsele gen „de toate tipurile”. E adevarat ca sunt si produse bune pentru toate tipurile, dar normal este sa alegi un produs specific pe tipul de ten. Bineinteles dupa demachiere, e bine sa iti tonifiezi tenul cu o lotiune tonica si sa il hidratezi cu o crema potrivita tipului de ten.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.