Daca am pielea uscata, trebuie sa folosesc lotiune tonica?

Tenul uscat este caracterizat de o tendinta mai rapida de ridare si asta din cauza unei secretii insuficiente a glandelor sebacee. Datorita acestei tendinte, este necesara o rutina de ingrijire cu produse de calitate si special formulate pentru ingrijirea unui astfel de ten. Folosirea unor produse total neadecvate nu va face decat sa grabeasca procesul de ridare a tenului uscat, accentuandu-i gradul deja ridicat de uscaciune. O persoana care are tenul uscat nu trebuie sa se spele pe fata cu sapun si apa calda, nu trebuie sa foloseasca lotiuni tonice pe baza de alcool, nu trebuie sa faca exces de expunerea la razele solare si nu trebuie sa foloseasca creme de ingrijire care contin substante iritante.

Citeste si:  Laptele slabeste

Rutina de ingrijire a tenului uscat trebuie sa inceapa cu demachierea corecta si asta indiferent daca este folosit machiaj sau nu. Apoi, se va sterge fata cu o lotiune delicata, care nu contine alcool. Pana nu demult, majoritatea dermatologilor recomandau evitarea folosirii unei lotiuni tonice in cadrul rutinei de ingrijire a tenului uscat. Dar aceasta recomandare era valabila in cazul lotiunilor tonice din generatiile vechi, care contineau un procentaj foarte ridicat de substante astringente si chiar alcool. Insa odata cu evolutia tehnologiilor folosite in cosmetica moderna, au aparut si lotiunile tonice special concepute pentru ingrijirea tenului uscat. Formulele acestor tonere sunt pe baza de ingrediente active naturaele cu rol calmant si desensibilizant precum musetelul, apa de trandafiri sau inul arctic.

Citeste si:  Greseli de machiaj pe care barbatii le detesta

foto

Variantele recente ale lotiunilor tonice
pentru ten uscat sunt create pentru a avea o actiune blanda asupra tenului, indepartand totusi eficient urmele lasate de demachiant. Aceste tonere sunt imbogatite cu peptide, antioxidanti si cu o gama variata de agenti emolienti si anti-inflamatorii. Lotiunea tonica se foloseste simplu, prin imbibarea unui disc demachiant cu aceasta lotiune si tamponarea fetei cu acest disc, imediat dupa demachiere. Este obligatorie folosirea unei lotiuni tonice daca porti machiaj pe timpul zilei sau noptii. Tonerul este cel care indeparteaza eficient ultimele urme de machiaj, scapate de actiunea demachiantului.

Citeste si:  10 condimente care te ajuta sa slabesti

Asa ca poti folosi linistita o lotiune tonica pentru a-ti completa rutina de ingrijire, chiar daca ai tenul uscat. Cu o singura conditie: ca tonerul pe care il alegi sa fie special conceput pentru tonifierea tenului uscat. Poti alege sa iti aplici tonerul si prin pulverizare pentru a evita atingerea tenului cu un disc demachiant. Tot ce trebuie sa tii minte este ca trebuie sa eviti folosirea lotiunilor tonice pe baza de alcool. O lotiune tonica pe baza de alcool iti poate lipsi pielea de straturile extrem de fine de lipide care o acopera si care au un rol important in protejarea ei, mentinandu-i echilibrul optim de hidratare.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.