Cum trebuie sa bem apa ca sa slabim

Stim cu toate regula sfanta a celor doi litri de apa consumati zilnic. Apa ajuta digestiei, ajuta la eliminarea toxinelor si ne hidrateaza.

Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Birmingham arata ca persoanele care beau 500 de ml de apa inainte de fiecare masa ajung sa slabeasca mai usor.

Studiul a aparut in revista Obesity. Cercetatorii au observat stilul de viata si obiceiurile alimentare a 84 de persoane adulte obeze timp de trei luni. Fiecare dintre participant a primit sfaturi privind programul alimentar zilnic sau activitatea fizica. Apoi, cercetatorii au impartit subiectii in doua grupuri. Cei din primul grup au baut o jumatate de litru inainte de fiecare dintre cele trei mese zilnice – mic dejun, pranz si cina, iar celor din al doilea grup li s-a cerut un exercitiu de imaginatie: sa-si inchipuie doar ca au stomacul plin inainte sa se aseze la masa.
Rezultatul: cei din primul grup, cei care au baut cei 500 de ml inainte de masa, au pierdut 4,3 kilograme in medie in cele 12 saptamani ale experimentului, cu 1,3 kilograme mai mult decat cei care-si imaginasera.

Citeste si:  Trucuri pentru o zi perfecta (partea a II-a)

«Atunci cand consumul de apa este asociat cu respectarea unor reguli simple de alimentatie sanatoasa sau cu o activitate fizica, el poate ajuta la scaderea in greutate. In plus, nu necesita eforturi suplimentare pentru a deveni parte a ritualului nostru zilnic», a afirmat doctorul Parretti, autorul principal al studiului.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.