fbpx

Cum ne machiem daca…

Please select a featured image for your post

Machiajul are in general doua functii foarte importante: prima este bineinteles cea estetica, ne machiem pentru a fi mai frumoase, pentru a ne scoate in evidenta trasaturile sau dimpotriva, machiajul poate fi o arma eficace pentru a ascunde, estompa sau diminua micile defecte ale look-ului nostru. Produsele de machiaj sunt din ce in ce mai diferite si producatorii au speculat dubla utilitate a machiajului, asa ca puteti repara, folosind produse de machiaj, cam orice defect. Cum ne machiem daca:

Avem ochii departati. Cea mai buna solutie pentru a ascunde acest mic defect este folosirea conturului pentru ochi, in special a unui dermatograf inchis la culoare, care sa porneasca din coltul interior al ochilor si sa mearga pana la jumatatea lor. In nici un caz dermatograful nu trebuie intins si pe coltul exterior al ochilor, asa ca machiajul stil coada de randunica este exclus din start.

Citeste si:  Ce mancaruri evitam pentru a slabi (video)
Conturarea cu creion dermatograf trebuie accentuata cu ajutorul fardului de pleoape, cel mai indicat fiind un machiaj smokey, inchis inspre interiorul ochilui si completat de o nuanta deschisa spre coltul exterior. De asemenea, evita fardarea excesiva a pleoapei, nu urca inspre arcada ci limiteaza-te doar la a contura usor ochii. Cu cat conturul ochilor este mai pronuntat, cu atat ochii departati vor iesi mai mult in evidenta, asa ca incearca sa eviti acest gen de machiaj.
Avem ochii mici. Ochii mici pot fi corectati printr-un machiaj luminos, culori sidefate, pastel, in culori calde care dau privirii luminozitate si dau impresia unor ochi mari. Pentru conturul ochilor evita negru, bleu marine si in general nuantele inchise si opteaza pentru contururi sidefate, in culori pale, de la alb pana la roz. La fel de bine poti folosi rimelul pentru a oferi luminozitate privirii, cu singura conditie ca acesta sa nu fie negru sau daca alegi un rimel negru, sa folosesti pentru varfurile genelor un rimel auriu sau argintiu care face ochii sa para mai mari. In general, poti folosi un rimel verde, albastru, maro sau culori pamantii. Pentru niste ochi cu adevarat mari aplica rimelul atat pe genele superioare cat si pe cele inferioare.

Citeste si:  Mananca pentru a fi frumoasa
Avem ochii apropiati. Pentru a diminua impresia de ochi apropiati, cel mai indicat este sa folosesti un machiaj mai pronuntat inspre coltul exterior al ochiului si sa insisti spre conturarea pleoapei inspre arcada. Coltul interior al ochiului nu trebuie deloc evidentiat ci dimpotriva, folositi creion contur alb sau in culori sidefate, continuati cu un fard neutru pentru mijlocul pleoapei si un fard inchis la culoare pentru coltul exterior.

Dermatograful negru este cel mai bun prieten al ochilor apropiati, in special cand este folosit numai la capatul ochilor pentru a-i curba si alungi. Ochilor apropiati li se potriveste foarte bine machiajul tip coada de randunica, ce alungeste vizibil ochiul. Atunci cand folositi dermatograful sau tusul pentru conturarea ochilor, aveti grija sa depasiti putin conturul natural al ochiului pentru a da cu adevarat impresia unor ochi mari. Rimelarea este la fel de importanta, punand accent insa spre a doua jumatate a genelor, cea dinspre coltul exterior al ochiului. Folositi in general culori inchise, carbune, violet, gri metalizat pentru coltul exterior al ochiului, culori neutre, naturale pentru mijlocul pleoapei si alb, roz, piersica pentru coltul interior al ochiului.

3 Comentarii
  1. Un articol foarte util din care am invatat lucruri importante: de exemplu cum sa te machiezi pentru a crea diferite iluzii optice care sa ascunda unele defecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.