fbpx

Cu ce se „mananca” dieta alcalina?

Substantele alcaline sunt acelea care neutralizeaza acizii si albastresc hartia rosie de turnesol. Substantele acide inrosesc hartia albastra de turnesol. Poate ca, intr-un viitor nici macar indepartat, magazinele alimentare vor oferi drept ambalaj hartie de turnesol, in sprijinul celor care urmeaza dieta alcalina, sa-si dea seama imediat de care mancare au cumparat. Pana atunci, ne vom ghida dupa liste.

Alimente alcaline:
– ardei, rosii, castraveti, salata verde, ceapa, usturoi, conopida, broccoli, spanac, fasole verde, mazare verde, telina, varza, praz, morcovi, dovlecei, napi, ridichi, patrunjel, marar, urzici, dragavei, loboda, orice verdeata;
– supa de legume;
– lamai, lime, avocado, grapefruit, rubarba, pepene verde, nuca de cocos (nedata pe razatoare!);
– soia, fasole, hrisca, quinoa, mei;
– apa, ceai de plante medicinale, sucuri proaspete stoarse din legume, lapte de soia sau migdale;
– ulei de masline, uleiul de rapita, orice ulei presat la rece;
Alimente acide:
– carnea de porc, vita, oaie, pasare;
– scoici;
– oua;
– lapte, iaurt, branza, margarina, unt;
– frisca, inghetata,
– fructe: toate cu exceptia celor alcaline;
– bauturi carbogazoase, cafea, ceai (mai putin cel din plante medicinale), alcool, orice suc din comert;
– indulcitori sintetici, zahar, prajituri, tot ce contine zahar;
– fisticul, alunele;
– otet, uleiul rafinat;
– orezul alb, porumbul, cerealele integrale, mamaliga, painea, biscuitii;
– sosurile de soia, maioneza, pastele, mancarea preparata la microunde, mancarea tip fast food, supele instant;
– muraturile.

Citeste si:  Tendinte de machiaj pentru toamna 2011

Dieta de spre care vorbim se numeste Programul alcalin pentru sanatate si urmeaza masuratori stiintifice. Totul porneste de la PH-ul organismului, adica potentialul de hidrogen, care exprima media intre aciditate si alcalinitate. Valorile PH-ului sunt cuprinse intre 0 si 14. Cele mici exprima un grad mare de aciditate, cele mari – de alcalinitate. Valoarea optima a PH-ului pe care trebuie sa o atinga organismul nostru este intre 7,35 si 7,45. Evident, un PH de 0 exista doar teoretic, ar fi ca un cutremur de 13 grade pe scara Richter. PH-ul tinde sa fie mai mic decat valoarea medie; chiar si un PH de 7,2 e nesanatos, afectand metabolismul.
Ca sa va faceti o idee despre acizii pe care ii ingurgitam la minut, iata PH-ul unor bauturi frecvent consumate:
Coca Cola: 2,61
Pepsi Cola: 2,63
Suc de portocale la cutie: 3,84
Bere: 4,5
Energizant: 3,3
Cafea neagra: 5,5.

Citeste si:  Dieta volumetrica

Ideea dietei este sa mancam 70 % alimente alcaline si restul acide. Cele mai de evitat dintre acelea acide sunt alcoolul, zaharul, muraturile, carbogazoasele. Nu vom pune pe masa paine alba, ci din cereale integrale (chit ca sunt si ele pe lista neagra, dar sunt mai putin acide decat faina alba). Astfel, nu doar ca vom slabi, dar vom si preveni boli precum diabetul, arterita, cancerul. Vom stimula memoria si vom invinge durerile de cap si insomnia. O adepta a dietei alcaline e Victoria Beckham. Parca merita sacrificiul…

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.