Colostru pentru o piele frumoasa

Rolul benefic al colostrului este cunoscut de mii de ani. Calitatile sale remarcabile au fost evidentiate din cele mai vechi timpuri, colostrul fiind utilizat pentru tratarea diverselor afectiuni.

Colostrul este laptele mamiferelor-femela pentru puii lor in primele 24 pana la 72 de ore de viata ale acestora. Substantele constitutive intr-o astfel de concentratie nu mai sunt gasite in niciun alt produs natural. Colostrul este o substanta naturala unica, avand cel mai puternic efect de regenerare a corpului uman. Se compune din peste 250 de substante naturale care au ca functie principala protejarea si regenerarea celulelor in organismul uman.

Citeste si:  Stoparea poftei de mancare

Colostrul bovin este considerat cel mai bogat in substante nutritive, fiind compus dintr-un amestec de factori imunitari, factori de crestere, precum si substante nutritive importante. Factorii de crestere epiteliala, lactoferina, imunoglobulinele (EgF, TgF si IgF-1) care compun colostrul stimuleaza regenerarea pielii, cresterea celulara si repararea tesuturilor prin actiune directa la nivelul ADN-ului si ARN-ului. De asemenea, colostrul actioneaza ca un factor anti-imbatranire, accelereaza vindecarea si cresterea tesuturilor si are efecte antiinflamatorii asupra tesuturilor epiteliale. Colostrul ajuta la vindecarea ranilor si la reducerea cicatricelor, bazandu-se pe citokine componente care aigura regenerarea stratului germinal al epidermei.

Citeste si:  Cum sa pari mai tanara

Colostrul este un supliment alimentar care are capacitatea de a creste vitalitatea, reduce oboseala si stimula sistemul imunitar. Colostrul poate contribui la vindecarea leziunilor si repararea tesuturilor traumatizate, stimularea regenerarii musculare, osoase si a cartilajelor.

“Colostrul este destinat regenerarii tesutului, fiind eficient pentru rani, cicatrice, arsuri, zgarieturi, acnee si iritatii ale pielii. Colostrul reconstruieste tesutul epitelial, accelereaza vindecarea leziunilor pielii si incetineste imbatranirea. Colostrul contine antioxidanti, vitamine, minerale, enzime, aminoacizi si are proprietati antiinflamatorii”, spune Dr. Silvian Stanciu, medic specialist chirurgie plastica-microchirurgie reconstructiva.

Citeste si:  Haircare - vopsirea firelor albe

Colostul bovin poate fi considerat o metoda eficienta de regenerare a pielii, avand beneficii in tratarea afectiunilor si leziunilor pielii, inclusiv in terapia anti-aging.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.