Cine are mai mare nevoie de somn?

Please select a featured image for your post

De cate ori nu s-a intamplat ca un barbat sa primeasca o perna in cap pentru ca citez „doarme ca valiza in gara”. Ce ar putea a fi descris ca un acces de furie irationala din partea femeii este de fapt un simptom al invidiei! Conform diferentele dintre creierul feminin si cel masculin. Acele diferente stau de fapt la baza nevoii crescute de somn, explica cercetatorii. Femeile gandesc mai mult si au o activitate cerebrala mai intensa pe parcursul zilei.

Citeste si:  Top 5 celebritati care au apelat la operatii estetice

Prin urmare cand vine momentul sa doarma, creierul are nevoie de mai mult timp pentru recuperare.

Datorita faptului ca femeile in general dorm mai mult decat barbatii si creierul are timp de recuperare mai mare, creierele femeilor imbatranesc mai incet. Creierul unei femei de 75 de ani are acelasi nivel de activitate precum creierul unui barbat mai tanar cu cinci ani.

Citeste si:  Remedii naturiste pentru cosuri

Bineinteles, aici vorbim de cazul fericit in care femeile isi satisfac nevoia de somn. Aceasta continua sa varieze de la individ la individ, desi femeile au nevoie de 20 de minute in plus de somn, fata de barbati. Dar dupa cum bine stim ca am mai vorbit despre asta, femeile au un somn mult mai fragil decat barbatii. Se trezesc mai usor si nu pot sa adoarma la fel de repede.

Citeste si:  Cum sa aplicati perfect tusul pentru ochi?

In plus, atunci cand doi indivizi impart un pat, persoana care este mai slaba (de multe ori femeia) este deranjata din somn de persoana mai robusta (barbatul) care se misca si se zvarcoleste in pat. Deci tot femeia va fi cea trezita mai des.

Prin urmare cercetatorii au descoperit ca femeile sufera mai grav de insomnii decat barbatii.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.