fbpx

Ce trebuie sa stii despre dermoporatie

Dermoporatia este o procedura estetica nechirurgicala de ultima ora, prin care se realizeaza introducerea unor substante active in straturile profunde ale pielii. Practic, dermoporatia realizeaza acelasi lucru ca mezoterapia, doar ca nu foloseste ace pentru a injecta substante in piele. In schimb, dermoporatia combina electroporatia si electroforeza, pentru a oferi un tratament complet nedureros si neinvaziv, fara efecte adverse.

Electroporatia realizeaza perturbarea temporara a stratului lipidic – stratul cornos – de la suprafata pielii, prin aplicarea unor impulsuri electrice scurte. Astfel pielea devine extrem de permeabila, porii fiind mariti si de 400 de ori. Prin electroforeza, substantele patrund in piele prin porii mariti de electroporatie, cu ajutorul curentului continuu.

Citeste si:  Greseli esentiale intr-o dieta

Substantele se aplica cu ajutorul unui aparat special ce aluneca pe piele. Un camp electromagnetic produce o radiatie perpendiculara pe suprafata tesutului si astfel ionii din tesut intra in celule, producandu-se diviziunea ionica. Acest proces este temporar si genereaza formarea unor canale lichide intre celule si deschiderea porilor din stratul lipidic al membranelor celulare. Practic, efectul combinat al electroporatiei si electroforatiei este activat doar de aplicatorul special, pielea revenind la starea initiala imediat dupa incetarea tratamentului.

Citeste si:  Greseli in alimentatie

De regula, din ingredientele unei creme numai 5% ajung efectiv in profunzime. Dermoporatia insa face ca intr-o singura aplicare sa patrunda 95% din ingredientele active in straturile profunde ale pielii.

Avantajul principal al dermoporatiei consta in faptul ca, datorita gradului ridicat de penetrare, rezultatele sunt de-a dreptul spectaculoase, reusind sa vindece din interior cauza vizibila la exterior: diminuarea elastinei si colagenului, formarea ridurilor tip-fisura, scaderea rezistentei cutanate ce duce la lasarea pielii.

Este o procedura ideala pentru tratarea depozitelor localizate de grasime, pe fata sau corp, vergeturilor, lipsei fermitatii pielii si semnelor de imbatranire. Dermoporatia se poate aplica oricarei proceduri ce necesita injectarea unor substante in piele: marirea buzelor si umplerea ridurilor cu colagen si acid hialuronic, tratamentul vergeturilor cu elastina, albirea pielii, tratamentul capilarelor sparte, tonifierea pielii, tratarea celulitei (chiar de gradul 3 – 4) etc.

Citeste si:  7 reguli de frumusete pe care poti sa le incalci

In afara de aplicatiile in domeniul esteticii, dermoporatia este o tehnica utila si in tratamentul unor afectiuni grave, precum boli dermatologice si anumite forme de cancer.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.