fbpx

Ce metoda de epilare sa alegem

Cand vine vorba de durere, vrem nu vrem, nu prea avem cum sa spunem pas. Suntem femei, trebuie sa ne ingrijim, implicit..sa ne epilam. Dar cum sa facem sa nu ne doara, dar nici sa nu ne iritam sau sa ne creasca mai repede?
Eh, dificila intrebare..dar am ajuns la concluzia ca pana nu le incearca fiecare pe propria piele, tot nu ne putem increde doar in cele citite sau auzite.

Sa incepem cu metoda clasica: epilatul cu ceara .
Stim, doare! Dar este una dintre cele mai eficiente metode de epilat, pentru ca smulge parul direct de la radacina.
Avantaje: parul creste mai greu si nu ne iritam pe termen lung.
Dezavantaje: daca epilarea nu se face corect si parul nu este smuls de la radacina, ci doar rupt,el poate ramane sub piele si se poata inflama.

Citeste si:  6 idei de coafuri de toamna

Epilarea „chimica” presupune folosirea unor creme speciale pentru indepartarea parului, in cazul persoanelor cu pilozitate crescuta.
Avantaje: nu doare, crema se aplica si se indeparteaza foarte usor.
Dezavantaje : in timp, firele de par devin mai viguroase, deoarece ele nu sunt smulse din radacina iar foliculul pilos nu este indepartat.

Pensatul firelor de par este o metoda sadica si dureroasa, dar necesara. Am ramas surprinsa cand am descoperit ca exista femei care se penseaza in zona inghinala. Sa stai sa smulgi fir cu fir mi se pare extraordinar de dureros, insa avantajul este ca firele smulse cresc dupa aproape 5 saptamani.
Dezavantajul este ca ne putem irita sau infecta daca nu respectam normele de igiena, si anume, dezinfectarea pensetei inainte si dupa folosire.

Epilarea cu ajutorul laserului este una dintre cele mai eficiente , 3 sedinte fiind necesare pentru a scapa de parul nedorit.
Avantajul este ca nu doare absolut deloc si este o procedura de epilare permanenta .
Dezavantaje: pielea ramane inrosita cateva ore sau zile, iar costul tratamentului este unul destul de ridicat.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.