Bine de stiut: machiajul permanent

Please select a featured image for your post

Daca vei intreba orice femeie daca isi doreste sa fie tot timpul ca scoasa din cutie, iti va raspunde cu singuranta DA! Daca insa vei intreba aceleasi femei daca au timpul necesar pentru a-si definitiva lookul si a se ingriji asa cum isi doresc, cu siguranta majoritatea vor spune ca NU! Acesta e purul adevar: am face orice sa fim frumoase si sa avem machiajul perfect in orice moment al zilei si daca s-ar putea sa nu trebuiasca sa ne demachiem niciodata… Din pacate insa trebuie! Si nu doar demachierea indeparteaza machiajul nostru mult iubit, ci tusul se sterge pe timpul zilei, creionul dermatograf curge atunci cand afara e prea cald, conturul buzelor ramane pe ceasca de cafea, desi promitea sa fie rezistent la transfer. Machiajul permanent vine insa sa ne salveze de aceste situatii neplacute si ne ajuta sa aratam fresh chiar daca suntem proaspat trezite din somn.
Citeste si:  Machiaj gen ochi de pisica (video)
Ce este machiajul permanent?
Unii ar spune ca o procedura simpla, avand in vedere ca este considerata ca fiind o metoda nechirurgicala, insa este totusi o forma complexa si profesionala de machiaj, asemanatoare oarecum tatuarii, putand fi efectuata doar in cadrul cabinetelor specializate. Machiajul permanent se poate realiza la nivelul ochilor si al buzelor iar definitivarea unui astfel de machiaj dureaza cateva sedinte, intrucat trebuiesc urmati mai multi pasi. In primul rand, tenul trebuie sa fie perfect curat, demachiat si exfoliat, apoi urmeaza desenarea unui contur corect si precis al sprancenelor, al ochilor sau al buzelor. Daca in prima sedinta este vorba de o schitare superficiala, a doua si a treia sedinta vor completa machiajul permanent prin pigmentarea liniilor trasate anterior. E de preferat sa alegeti un salon profesionist pentru a va efectua un astfel de machiaj permanent, intrucat presupune o pigmentare in profunzime si nu cred ca va doriti erori de nici un fel. Asa ca, in primul rand discutati cu cosmeticiana despre forma dorita – valabila in special in cazul sprancenelor dar si despre nuanta dorita.
Citeste si:  Cum scapam de riduri? (partea II)
In ceea ce priveste ochii si sprancenele, sunt de preferat nuantele cafenii, maronii sau cenusii, in nici un caz negrul taciune, decat atunci cand sunteti bruneta. In ceea ce priveste conturul buzelor, preferati nuantele cat mai naturale, in nici un caz rosu aprins sau culori foarte inchise. Culorile trebuiesc alese in functie de pigmentul natural al pielii. In ceea ce priveste buzele, vestea buna este ca machiajul permanent poate retusa micile defecte ale buzelor, astfel ca intre buza si conturul trasat se va face o pigmentare completa. Durata unei sedinte este de aproximativ 1-2 ore si este cum am mai spus asemanatoare tatuarii, pigmentarea facandu-se cu un ac special care patrunde in stratul superficial al pielii, pigmentant la inceput usor si apoi in a doua sedinta definitivand forma data.
Citeste si:  Sfaturi de frumusete de la ... Anca Turcasiu
Desi machiajul se numeste „permanent”, durata sa de rezistenta este de la 7-8 luni si pana la 2-7 ani, in functie de diverse caracteristici ale pielii dar si de profunzimea la care a fost facut tatuajul. Durerea poate fi atenuata cu o anestezie locala, care insa este total neindicata diabeticilor sau epilepticilor. O data procedura dusa la bun sfarsit, ea este reversibila doar prin metode laser, prin repingmentarea cu pigment natural sau efectiv prin trecerea timpului. Timp de 30 de zile de la efectuarea machiajului permanent, zona trebuie ingrijita cu apa calduta, fiind evitata expunerea directa la soare sau raze UV.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.