Arsurile solare

In ultimii ani, incidenta si severitatea arsurilor solare a crescut in intreaga lume atat datorita afectarii stratului de ozon, cat si tendintelor moderne care spun ca o piele bronzata inseamna o piele mai frumoasa.

Cel mai bun tratament este preventia:

– evitati expunerea la soare intre 11 a.m. si 5p.m.
– folositi creme speciale pentru plaja cu SPF (Sun Protection Factor) adecvat tipului de ten (este precizat pe eticheta produsului). Ce nu prea stiu sau nu respecta consumatorii este ca aceste creme trebuie aplicate cu 15-30 minute inainte de expunerea la soare, in cantitate generoasa (cam 28 ml de crema pentru un adult) si reaplicate la fiecare 15-30 minute. Altfel efectul protector asteptat nu apare. Astfel de creme nu sunt rezistente la apa: inotul si transpiratia le scad eficacitatea. FDA (US Food and Drog Administration) intentioneaza sa interzica firmelor producatoare sa mai foloseasca termeni de genul: „sunblock”, „waterproof” si „all day protection” pentru ca induc consumatorii in eroare.
– purtati haine lejere, din materiale naturale, deschise la culoare si palarii cu boruri largi in afara orelor de plaja.

Citeste si:  Machiaj de Valentine's Day (video)

Pentru leziunile usoare ajuta:

– dusurile cu apa rece, dar evitati frecarea pielii cu buretele sau cu prosopul;
– cremele hidratante cu Aloe Vera, vitamina E, produse pe baza de sulfat de aluminiu cu proprietati astringente si antibacteriene,
aspirina, ibuprofen sau algocalmin pentru calmarea durerilor.
– in tot acest timp nu uitati sa beti multa apa si opriti orice expunere la soare.

Citeste si:  Machiaj usor (video)

Pentru a nu agrava situatia nu folositi:

– unguente cu anestezice pentru durere, pentru ca puteti dezvolta reactii alergice;
– solutii alcoolizate (gen spirt, otet) pentru ca va agravati arsurile;
daca urmati un tratament, verificati in prospect daca respectivul medicament creste sensibilitatea pielii la UV (ex: antibiotoce, antipsoriazice);

Sa nu disperati totusi, cu mici precautii va puteti face din soare un prieten, care nu numai ca va va infrumuseteaza, dar va va ajuta sa va pastrati sanatatea!

Citeste si:  Ce nu trebuie sa lipseasca din trusa ta de frumusete

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.