8 minciuni despre ingrijirea picioarelor

1. Durerea apare odata cu varsta
Durerea de picioare este anormala chiar si atunci cand vine vorba de oameni in varsta. De obicei, ea este unul dintre semnele unei boli mult mai grave cum ar fi artrita, unghii incarnate, bataturi si chiar complicatii ale diabetului

2. Nu poti face cancer de piele la picioare
Cancerul de piele poate aparea indiferent de partea corpului, si chiar daca nu este expusa la soare. Asa ca daca vedeti vreo alunita mai suspecta sau pete pe pielea picioarelor ar fi bine sa va faceti programare la un medic.

Citeste si:  Ingrijirea gatului

3. Daca lipesti un neg cu banda adeziva, el va disparea
Acesta este un remediu nedemonstrat si destul de periculos. Ranile ce rezulta din indepartarea unui neg in aceasta maniera pot duce la alte probleme. Mai bine lasi indepartarea negilor pe mana specialistilor.

4. Durerea de picioare la copii apare din cauza oaselor care cresc
Daca aveti un copil care se plange de dureri de picioare sau glezne, verificati cu atentie pentru ca s-ar putea sa aiba platfus. N-ar trebui sa-l ignorati sau sa treceti durerile pe seama cresterii.

Citeste si:  Machiaj glamorous (video)

5. Bataturile au radacini
Bataturile se formeaza din cauza unei „ingramadiri” de piele. In mod normal, sursa acestora este frictiunea.

6. Daca iti rupi un deget, doctorii nu-l vor putea repara
Piciorul este format din 19 oase ale degetelor. Chirurgii pot repara oasele rupte astfel incat sa se vindece corect si sa previna viitoarele deformari sau chiar artrita.

7. Pantofii care te strang sunt cauza infectiilor de la picioare
Desi pantofii cu numere mai mici pot accentua aceste infectii, ei nu le cauzeaza. Astfel de infectii sunt in general probleme mostenite genetic, iar unele tipuri de picioare sunt mult mai predispuse.

Citeste si:  Semnificatia culorilor (partea a-II-a)

8. Daca pot merge, inseamna ca n-am piciorul rupt
In functie de cat de mult suporti durearea, este absolut posibil sa poti merge cu picioarul sau glezna rupta. Daca te-ai lovit, iar piciorul tau si-a pierdut culoarea, este diform sau umflat, atunci mergi la doctor.


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.