fbpx

7 reguli de frumusete pe care poti sa le incalci

Timpurile au evoluat, la fel si cunostintele oamenilor in domeniul cosmeticii si infrumusetarii. Ceea ce pana acum era cunoscut drept regula de aur ce nu trebuia incalcata, s-a dovedit a nu mai fi valabila in prezent. Tocmai din acest motiv, iti prezentam cateva dintre obiceiurile peste care poti trece cu usurinta.

1. Nu iti pensa partea superioara a sprancenei!

Poti trece cu usurinta peste acest mit care spune ca numai firele de sub sprancene trebuie pensate! Orice fir de par ce iese in evidenta in partea de sus a sprancenei creeaza o umbra nedorita, afirma Vivian Hidalgo, make up artist la Mirandi Salon, New York. De aceea, este indicat sa pensati sprancenele si pe deasupra, insa aveti grija sa faceti acest lucru uitandu-va intr-o oglinda mare, fara sa miscati capul. Trebuie sa fiti atente la acest amanunt pentru a nu distorsiona imaginea. Incepeti sa pensati cate un fir incepand din coltul interior. Opriti-va din cand in cand pentru a verifica daca sunt uniforme.

2. Cosurile dispar cu ajutorul pastei de dinti!

Conform studiilor efectuate pe mai multe persoane s-a dovedit, de fapt, ca pasta de dinti estompeaza mai degraba roseata, insa nu are vreun efect asupra tratarii cosurilor. Dermatologii sustin ca pentru rezultate mai bune puteti folosi tratamente antiacneice ce contin 5% benzoyl, peroxid sau daca folositi plasture antiacneic.

Citeste si:  Rontaiala de dinaintea somnului

3. Trebuie sa folositi intotdeauna creionul contur de buze!

Chiar nu este un lucru obligatoriu! Nuantele neutre ale rujurilor se pot aplica fara contur de buze. In mod normal, numai culorile inchise sau deschise sau nuantele de rosu au nevoie de contur de buze. Make-up artistul Kat James sugereaza o modalitate mult mai soft de a produce un aspect natural. Folositi balsam de buze pe toata suprafata buzelor, apoi aplicati ruj doar in centru si intindeti foarte putin cu varful degetelor spre sau cu o pensula subtire spre exterior. Balsamul de buze diminueaza culoarea rujului creand un aspect mult mai natural. Rujul folosit simplu sau impreuna cu creionul este mult mai proeminent.

4. Anticearcanul se aplica inaintea fondului de ten!

Unii make-up artisti prefera sa foloseasca mai intai fondul de ten pentru a uniformiza perfect, iar apoi sa aplice anticearcanul creand o baza pentru acesta. In cazul unui asemenea tip de machiaj, se foloseste o cantitate mai mica de corector pentru a evita aspectul de „ochelari”.

Citeste si:  Folosirea uscatorului de par

5. Clatiti-va parul cu apa rece pentru a-l face stralucitor!

Din batrani se spune ca daca faci o ultima clatire cu apa rece, parul va prinde o stralucire deosebita. Dar potrivit hair-stylistului Philip Kingsley, autorul cartii „Ghidul parului ideal”, scaderea temperaturii apei nu va face nici pe departe parul sa straluceasca. Apa rece scade activitatea vaselor de sange din scalp, contribuind astfel la scaderea suplimentelor necesare unui par sanatos. Probabil ca va intrebati insa ce anume face parul atat de stralucitor. Veti afla ca nu produsele cosmetice cum ar fi sampoanele sau balsamurile. Acestea ajuta la curatarea si la descurcarea parului facandu-l mai moale. Insa resturile lor, daca nu sunt clatite cu apa calda din abundenta, imbacsesc parul. Deci raspunsul este aflat! Apa calda confera parului stralucire prin curatare si purificare.

6. Fondul de ten trebuie sa fie cat mai apropiat de nuanta pielii!

In mod suprinzator, expertii au ajuns la concluzia ca pentru un aspect natural, fondul de ten nu trebuie potrivit nuantei tenului, ci nuantei pielii gatului mai exact cea din zona claviculei. Pielea din aceasta zona este cu o nuanta mai deschisa in timp ce pielea fetei tinde sa aiba un aspect rozaliu sau rosiatic. Asadar nuanta exacta nu se poate stabili corect! Daca, spre exemplu, alegeti un fond de ten rozaliu riscati sa aveti un aspect artificial sau imbatranit.

Citeste si:  Dieta de vara pentru femei moderne

7. Masati incheietura mainii dupa ce ati pulverizat parfum!

Unii experti afirma ca, prin frecare, se despart moleculele si nu se mai obtine mirosul original. Insa Anette Green, presedintele Fundatiei Parfumurilor, nu este de aceeasi parere. Aceasta afirma ca doar in cazul pielii si a tenului gras, parfumul se poate altera. Sfatul specialistului este sa lasati urma parfumului sa se evapore in mod natural, in 10 minute. Abia atunci se poate simti cu adevarat aroma originala. Poate ca acesta este si unul dintre motivele pentru care nu este indicat sa mirosim parfumurile direct din sticlute. Concentratia de alcool fiind foarte mare, mirosul se poate percepe eronat, mai degraba spirtos.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.