fbpx

5 motive ca să mănânci piersici. Ce beneficii pentru sănătate îți aduc aceste fructe aromate

Astăzi îți oferim 5 motive ca să mănânci piersici și îți explicăm ce beneficii pentru sănătate îți aduc, de fapt, aceste fructe.
Sunt printre cele mai aromate și mai gustoase fructe. Au un parfum inconfundabil și sunt recomandate. Trebuie neapărat să le introduci în meniul tău, dacă nu ești alergic la puful lor.
5 motive ca să mănânci piersici. Ce beneficii pentru sănătate îți aduc
Chiar dacă le mănânci crude, în compot, dulceață sau prăjituri, ori dacă le folosești în măștile naturale, să știi că este bine să te bucuri de beneficiile pe care ți le aduc piersicile.
Conform specialiștilor, ele sunt niște fructe care ne ajută să avem un corp mai sănătos, dacă sunt consumate așa cum trebuie.

Citeste si:  Rafinament, eleganta si bun gust de la Cristallini

Lista de beneficii pentru sănătate este una lungă, dar noi am ales astăzi 5 motive pentru care este bine ca să mănânci piersici.
1. Conține foarte puține calorii
Piersica este unul dintre fructele ideale pentru persoanele care vor să aibă o greutate optimă. Reprezintă un desert savuros, cu un număr mic de calorii. O poți consuma drept gustare atunci când simți nevoia de dulce, fără să îți faci griji pentru kilogramele în plus.
2. Te ajută să ai un sistem imunitar mai puternic
Piersicile conțin o mulțime de vitamine, precum vitamina A, vitamina C, vitamina B, vitamina E și vitamina K, precum și minerale necesare pentru un organism sănătos: magneziu, potasiu și fier.
Sunt recomandate și persoanelor care trec prin stări de epuizare fizică și mentală, deoarece îți dau energie. De asemenea, proprietățile antiinflamatoare și antiseptice te ajută să scapi mai ușor de infecții.
Efectul antioxidant pe care îl au piersicile poate fi deosebit de util inclusiv în cazul persoanelor care suferă de cancer.

3. Te ajută să previi problemele care pot apărea cu sistemul urinar și sistemul digestiv
Aceste fructe, alături de altele precum prunele, perele și strugurii, te ajută să ai un tranzit intestinal în limitele normale. De asemenea, reduc aciditatea gastrică, fiind recomandate și pentru persoanele care au probleme cu stomacul din această cauză.
Pentru că îți măresc debitul urinar, piersicile te ajută să previi și apariția pietrelor și a nisipului la rinichi. Dacă le vei consuma periodic, vei ține departe de tine și infecțiile urinare.
4. Scad nivelul colesterolului rău din sânge
Pentru că au acest efect, piersicile sunt un aliat de nădejde pentru cei care vor să prevină apariția unor boli grave, precum cele cardiovasculare sau diabetul.
5. Te ajută să ai o vedere mai bună
Datorită nivelului ridicat de vitamina A și de betacaroten pe care îl conțin, aceste fructe parfumate și delicioase îți mențin sănătatea ochilor și te apără de cataractă.
Mare atenție! Trebuie să cumperi piersicile care sunt bine coapte. Nu se depozitează în frigider pentru mai mult de o oră maximum, altfel își pierd din proprietăți.

Citeste si:  Par cu volum
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.