fbpx

Cu ce alimente poți înlocui carnea. Alternative delicioase și pline de proteine, dacă ții post

Cu ce alimente poți înlocui carnea. Alternative delicioase și pline de proteine, dacă ții post. Sursă foto: Canva
Cu ce alimente poți înlocui carnea. Alternative delicioase și pline de proteine, dacă ții post. Sursă foto: Canva

Vrei să știi cu ce alimente poți înlocui carnea? Astăzi îți oferim o listă cu mai multe alternative delicioase, pline de proteine.

Indiferent dacă ții post sau dacă renunți la carne pentru o perioadă mai mare de timp, cu siguranță îți dorești să ai totuși o altă sursă cu proteinele necesare pentru organism.

Chiar și persoanele care nu au de gând să renunțe la stilul de viață carnivor trebuie să facă o pauză de la consumul de carne, din când în când. În caz contrar, pot apărea probleme de sănătate destul de serioase, precum guta.

Cu ce alimente poți înlocui carnea. Sunt delicioase și pline de proteine

Dacă vrei să consumi și alte produse, dar care să îți ofere cantitatea necesară de proteine, nu îți face griji! Ai la dispoziție o listă lungă de alimente care intră în această categorie.

Soia

Primul ingredient la care se gândesc majoritatea este deja clasica soia. Conține vitamine și minerale care ajută la o bună funcționare a organismului. Scade nivelul colesterolului, dar și riscul apariției unor boli periculoase. Poate fi consumată și sub formă de pateu, de laptede soia sau chiar brânză.

Ciuperci

Sunt gustoase, sănătoase și merg de minune într-un pilaf sau în pateul vegetal. Reprezintă o alternativă suficient de ieftină și la îndemâna oricui încât să apelați la ea atunci când doriți să renunțați la carne.

Ouă

Unii specialiști în alimentație susțin că acestea conțin chiar mai multe proteine decât carnea. Extrem de versatile, ouăle poti fi incluse în mai multe moduri în meniul zilnic. Însă, cele mai sănătoase variante sunt ouăle fierte și cele poșate.

Citeste si:  Lipsa de magneziu

Leguminoase uscate

În această categorie intră: lintea, mazărea uscată, năutul, fasolea, cous cous și quinoa. Pe lângă textura care amintește de cea a cărnurilor, aceste variante vegetale îți oferă și necesarul de proteine. Se pot folosi într-o mulțime de rețete și te ajută să te menții sănătos și fără carne. Mai mult decât atât, mai conțin și numeroase vitamine și substanțe nutritive care mențin sistemul imunitar puternic.

Lactatele

Indiferent dacă preferați varianta de origine animală sau apelați la o sticlă de lapte de soia și niște tofu, stați fără griji! Corpul primește o cantitate suficientă de proteină, alături de minerale, vitamine și antioxidanți. Tofu poate fi consumat în sandvișuri, în omleta de dimineață, în paste sau sosuri, la fel ca brânza obișnuită.

Citeste si:  Cuperoza faciala, cauze si tratament

Seitanul

Este o variantă exotică de alternativă pentru carne, fiind considerat superaliment. Se obține din gluten și poate fi folosit și de către cei care țin postul Crăciunului. Îl poți folosi în tocăniță, cu orez, în supe sau paste, în sandviș, sos, sau alături de legume

Jackfruit

Chiar dacă pare bizar să includem și un fruct pe această listă, nu ar trebui să vă mire! Se spune că acest fruct exotic are chiar gust de carne. Extrem de sănătos, poate fi mâncat atât crud, necopt chiar, cât și gătit. Semințele lui sunt la fel de hrănitoare, conținând nutrienți precum potasiu, fier, calciu sau proteine. În pulpa de jackfruit găsim multă vitamina C, vitală pentru un sistem imunitar puternic, mai ales în sezonul rece.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.