fbpx

Umpleti casa cu flori

O casa plina cu flori este intotdeauna o casa mai frumoasa. Tocmai de aceea, ne-am gandit sa va sugeram acest lucru.
O floare foarte frumoasa, si nu foarte pretentioasa este trandafirul japonez. Acesta se cultiva intr-un ghiveci suficient de mare ce trebuie tinut la lumina, in casa. Foarte importanta este caldura.
Variatiile mari de temperatura din interior dauneaza foarte mult plantei, astfel frunzele si florile incep sa cada. Daca peste noapte temperatura scade simtitor bobocii se opresc din inflorire Nici temperaturile foarte ridicate nu sunt indicate.
Udarea trebuie realizata ritmic, astfel incat sa nu existe perioade cand pamantul in ghiveci sa fie uscat sau din contra sa fie imbibat cu apa. Apa ce inunda planta determina distrugerea radacinilor.
Expunerea la lumina foarte puternica un timp indelungat, ce depaseste 2-3 ore, poate sa dauneze. Urmariti aspectul plantei si mutati ghiveciul daca observati ca expunerea la lumina foarte puternica un timp prea lung i-a daunat.
Trandafirul japonez poate fi ajutat prin intrebuintarea ingrasamintelor, potasiul si fosforul favorizand aparitia unor flori viguroase.

Citeste si:  Covorul persan
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.