fbpx

Trucuri pentru flori de interior

Plantele dau intotdeauna un alt aer incaperii. Uneori ii schimba radical aspectul. Singura conditie este ca florile tale sa arate bine, si pentru asta au nevoie de ingrijire. Asa ca ne-am gandit sa-ti dam cateva trucuri despre cum sa-ti ingrijesti plantele cat mai bine.
1.Majoritatea producatorilor folosesc ghivece din plastic, cu gauri mari de drenaj, dar care nu sunt in avantajul plantei. Inlocuieste-le imediat!
2.Alege un vas de marime potrivita pentru planta ta. O planta mica arata inestetic intr-un vas mare. In astfel de cazuri, foloseste vase care au diametrul cu 2-4 cm mai mare decat planta.
3.Cand muti noua planta in alt vas, nu uita sa pui pe fundul acestuia un strat de bile din argila, un strat de pietricele sau chiar cioburi dintr-un fost ghiveci de lut, care sa permita drenarea apei.
4.Daca vrei sa stai fara teama ca plantele iti vor pata mobila sau parchetul, cumpara vase-masca pentru ele, care vor retine apa in interior. Goleste-le dupa fiecare udare.
5.Pentru plantele care atarna, foloseste cosuri suspendate „tapitate” cu un strat poros sau ghivece din plastic suspendate.
6.Daca refolosesti un ghiveci, curata-l mai intai. Spala-l bine atat in interior, cat si in exterior cu apa si sapun, cu ajutorul unei perii. Clateste-l de mai multe ori.
7.Pentru acele plante care au nevoie de o cantitate sporita de apa ori de mai multa umezeala, cumpara granule speciale (care elibereaza apa treptat) si pune-le in farfurioarele ghivecelor.

Citeste si:  Depozitarea jucariilor
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.