Sfaturi utile pentru a avea cea mai frumoasa Craciunita

Cunoscuta si ca “Steaua Craciunului” sau “Craciunita” este un cadou foarte popular facut cu ocazia sarbatorilor de iarn. Numele sau stiintific este  Poinsettia sau Euphorbia Pulcherrima.

Poinsettia este o planta decorativa superba care contribuie la creerea unei atmosfere magice de  Craciun, dar care de cele mai multe ori, datorita unei ingrijiri necorespunzatoare are o viata scurta.

Citeste si:  Salata de linte si supa de conopida si praz

Cultivata  la origine de catre azteci in regiunile mexicane montane umede era folosita pentru a obtine vopsea rosie si pentru combaterea febrei. Mai tarziu, in secolul 17, franciscanii foloseau florile in diverse ceremonii religioase. In 1825, Joel Poinsett, ministrul Statelor Unite in Mexic, a fost cel care a introdus aceasta floare in SUA. Cultivarea si popularizarea sa a inceput in anii ’60, iar in scurt timp planta a devenit de nelipsit in decorurile de Craciun.

Citeste si:  Vanzare mai rapida a locuintei

Poinsettia este de fapt un buchet format din frunze terminale. Ele pot avea culoare rosie, roz, galben, alb, crem sau un amestec din 2 culori, si sunt asezate sub forma de stea. Culoarea frunzelor  plantei  este data de fotoperiodism (reactie a plantei fata de lungimea zilei) si aceste flori au nevoie de intuneric pentru a-si schimba culoarea. Totodata, aceste plante au nevoie de lumina din abundenta in timpul zilei, pentru a capata o culoare intensa, aprinsa.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.