S.O.S. – Am inundat baia!!

Ce faci cand ti se inunda casa? Ciudata intrebare, nu-i asa?
Ei bine..la aceasta intrebare a trebuit sa gasesc chiar eu un raspuns, vineri seara, cand dupa o baie relaxanta si bine meritata, am descoperit cu stupoare ca bateria de la cada s-a stricat.
Cum? Nu as putea sa va raspund la aceasta intrebare, insa ideea e ca in baie tasnea apa fierbinte din toate incheieturile robinetului de la cada.

Panica maxima, invartit dintr-o camera in alta, incercat pus carpe pe robinet..nu functiona. Incercat fixat robinet cu patentul…nu functiona.
Telefoane peste telefoane si probleme tot nu se rezolva..

Ce e de facut in astfel de cazuri? Mai ales daca esti singura si nu ai vreun mascul alfa pe langa tine care sa te scoata din necaz?
Sunat..desigur..la masculul alfa suprem al asociatiei de locatari: administratorul.
Poate parea un plic neplacut la prima vedere sa apelezi la el, insa e preferabil sa eviti o catastrofa mai mare decat sa ti se atraga atentia ca ai inundate tot palierul si sa fii nevoita sa suporti pagubele.

Citeste si:  Mituri dietetice: Caloriile Negative

Deci..ce trebuie facut? In primul rand, trebuie oprita apa.
Sa nu va imaginati ca nu am incercat acest lucru..numai ca ghiciti ce? Locul din care puteam opri apa de la cada era ascuns undeva in spatele masinii de spalat, nicidecum sub chiuveta, asa cum ne-am fi asteptat cu totii.
Odata ce apa a fost oprita, se poate constata mult mai usor care este cauza producerii inundatiei.

Citeste si:  Vinete umplute, povesti si scortisoara

Pentru a evita vreun scurtcircuit, ar fi indicat sa scoti din prize toate electrocasnicele si sa te asiguri ca apa nu a ajuns la vreo priza sau la vreun cablu.
Sper ca ai suficiente lavete si mop-uri prin casa pentru a sterge bine apa de pe jos.
Daca nu vrei sa te trezesti cu vreo reclamatie la usa, te sfatuim sa mergi la vecinii care locuiesc sub apartamentul tau si sa te asiguri ca apa nu le-a patruns in tavan sau la circuitul de lumina de la baie sau alta camera.
Daca acest lucru s-a intamplat deja, depinde de tine si de vecinii tai cum rezolvati problema: daca este o inundatie provenita de la una din tevile blocului, va trebui sa pleateasca asociatia, insa daca inundatia este cauzata din vina ta, va trebui sa suporti cheltuielile de reparatii ale vecinului.

Citeste si:  Feng Shui pentru holuri

In cazul meu, din fericire, apa nu a ajuns pana la vecini si nu a fost nevoie decat sa schimb bateria de la cada si sa-l onorez, desigur, pe administrator pentru amabilitatea de a ma ajuta la acea ora tarzie din noapte.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.