Proiectare casa

Odata ce te-ai decis mai degraba sa construiesti, decat sa cumperi, cel mai mare pas dupa ce gasesti locul potrivit este sa creezi casa. Acest lucru poate sa fie dificil. Trebuie ca design-ul casei sa iti reflecte gustul, sa se potriveasca nevoilor tale si bugetului. Iata urmatoarele lucruri de care trebuie sa tii cont:
1. Decide design-ul casei (minimalist, modern, etc.)
In primul rand trebuie sa te hotarasti asupra designul pe care casa ta il va aborda.
Cand vezi o casa care se potriveste cu tine, cu gusturile tale, decide-te asupra caracteristicilor care ti-au atras atentia. Noteaza-le, sau, mai bine, fa o schita. Pastreaza toate aceste idei intr-un dosar. Nu trebuie sa decizi cum sa le implementezi pe toate, ci sa decizi cum ti se potrivesc cel mai bine.
2 . Creaza o lista cu designul casei
Atunci cand creezi o lista cu criterii pentru designul casei tale, incepe cu lucrurile de baza: numarul dormitoarelor, numarul bailor, numarul zonelor in care familia se poate relaxa, alegerea dintre camera de cina si o camera mai deschisa.
Odata ce aceasta lista este completa, planifica camerele individuale.
3. Creaza in limitele bugetului tau
Odata ce lista este completa, compara-le cu bugetul tau si ajusteaza-le. Poate sa fie greu la inceput, dar usor, usor te vei descurca.
4. Creaza pentru a se potrivi cu pamantul tau
Pamantul tau este unic. Fiecare portiune de pamant are propriile ei puncte forte, dar si provocari. Tine minte asta in timp ce creezi designul casei. Foloseste pamantul in favoarea ta.
5. Maximizeaza spatiul eficient
Atunci cand stabilesti dimensiunea casei, asigura-te ca ai loc suficient pentru design-ul ei. Vei vrea sa iti simplifici viata cand vei locui in casa. Iata cateva lucruri pe care sa le iei in considerare:
1. Creaza acces direct la bucatarie din garaj.
2. Creaza o zona pentru instrumente, scule, etc.
3. Dormitoarele ar trebui sa fie izolate pentru a reduce zgomotul si a spori intimitatea.
4. Pozitioneaza masina de spalat la acelasi nivel cu dormitoarele.
5. Asigura-te ca holurile sunt suficient de late pentru a muta mobila.
6. Asigura-te ca intrerupatoarele sunt pozitionate la indemana.
7. Planifica pentru expansiune
Daca nu iti poti permite sa construiesti casa ta de vis asa cum ti-ai dorit-o din totdeauna, lasa o portita pentru o expansiune in viitor.

Citeste si:  Amenajare sufragerie
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.