Pomi fructiferi in ghivece

Daca iti doresti sa ai si tu intotdeauna fructe proaspete, abia culese, atunci ai putea sa iei in considerare urmatoarea varianta: sa cresti pomi fructiferi in ghivece pe care le asezi frumos in gradina. Chiar daca gradina ta este deja plina de plante sau curtea ta este compusa doar dintr-un spatiu limitat, exista o varietate de pomi fructiferi care nu vor creste foarte mari si iti vor decora de minune curtea.
Cele mai des intalnite fructe crescute in ghiveci sunt coacazele, si motivul pentru care ele sunt atat de des intalnite este acela ca sunt cele mai usor de crescut in ghivece.
Poti sa cresti de asemenea piersici, caise, nectarine, insa asemenea fructe au pomi foarte rigurosi si radacinile lor vor iesi din ghiveci intr-o perioada scurta de timp, in unele cazuri chiar inainte ca pomul sa fie in stare sa produca fructe.
Pentru a creste pomi sanatosi in ghivece este important sa dispui de un pamant bun.
Un alt lucru important este pozitionarea ghiveciului respectiv. Sa fie la lumina si sa dispuna in permanenta de apa.
Exista din pacate si in minus in toata treaba asta, si anume faptul ca un pom fructifer plantat in ghiveci nu va putea sa dezvolte atat de multe fructe ca unul plantat direct in gradina, insa merita incercat. Cu siguranta veti fi si voi multumite de fructele pe care le veti obtine in final.

Citeste si:  Trucuri pentru casa ta

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.