fbpx

Parchet versus gresie

Sunt convinsa ca majoritatea dintre voi v-ati pus intrebarea aceasta atunci cand a trebuit sa amenajati o camera noua: parchet sau gresie? Avantaje si dezavantaje sunt de ambele parti, insa decizia iti apartine in totalitate si ea trebuie luata in functie de posibilitati, necesitati si preferinte.
Parchetul este foarte practic si a devenit din ce in ce mai “modern”. Toata lumea opteaza pentru parchet pentru ca se “poarta” si pentru ca este mai usor de intretinut.
Este adevarat, parchetul este mai usor de intretinut decat o covor sau o mocheta. Pentru a pune parchetul corect, este bine sa apelezi la ajutorul unui specialist, oricat de simplu si la indemana ti-ar parea.
Daca imbinarile nu sunt facute cum trebuie, parchetul se poate desprinde si se poate umfla. In timp, el se poate rupe daca nu ne ferim sau continuam sa calcam pe el.
De asemenea, este foarte important ca persoana care pune parchetul sa nu uite sa puna plinta si o sa o fixeze bine. O data ce a cazut si nu ai fost atenta, se poate intampla exact ce spuneam mai sus: parchetul se desprinde, prinde aer si se umfla.
Parchetul se intretine usor, insa trebuie sa avem grija sa nu-l zgariem. Produsele cu care intretinem parchetul trebuie sa fie speciale pentru parchet si sa contina o solutie fixatoare, gen lac, care sa-i dea luciu si sa-l intareasca totodata. Este recomandat sa folosim un pad pentru a sterge parchetul sau o laveta. Mopul lasa urme inestetice pe parchet si nu vei face decat sa dai de mai multe ori pana ce acesta va arata bine.
Gresia este si ea o optine buna pentru o casa, insa nu in camera de zi sau dormitor. Gresia atrage frigul si nu este tocmai placut sa tina raceala in casa, mai ales pe timpul iernii.
In comparatie cu parchetul, gresia se curata mult mai usor, insa trebuie sa ai mare atentie sa nu aluneci dupa ce ai sters-o sau sa nu o ciobesti atunci cand scapi ceva pe jos.
Daca decizi sa pui gresie si in camera de zi, iti recomandam sa instalezi si un sistem de caldura in podea, pentru a evita ce spuneam mai sus, raceala si frigul.
Gresia trebuie pusa tot de un specialist, pentru a face masuratorile corecte si pentru a evita desprinderea placilor sau spargerea lor.

Citeste si:  Gustari pentru copilasii intre 1-3 ani
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.