Indepartare gunoi din casa

Atunci cand vrei sa scapi de gunoiul din locuinta ta gandeste-te la acest lucru ca la organizarea vietii tale. Starea ta si temperamentul este afectat de felul in care iti incepi ziua.
Ar trebuie sa exista doar cateva motive pentru care sa pastrezi anumite lucruri. Acestea pot fi de exemplu, urmatoarele:
– Tu si familia ta folositi acel obiect
– Obiectul are o valoare sentimentala pentru tine sau pentru unul din membrii familiei tale
– Il vei folosi in viitorul apropiat.
Pregateste 4 cutii inainte sa te apuci de sortarea lucrurilor. O cutie pentru lucrurile pe care le pastrezi, una pentru lucrurile pe care le arunci, una pentru lucrurile pe care le reciclezi si una pentru lucrurile pe care le depozitezi. Nu petrece prea mult timp raspunzand la aceste intrebari. Vei avea timp sa mai treci prin asta si a doua oara. La aceasta prima runda incearca sa iei decizii rapide asupra a ceea ce vrei sa pastrezi si ce vrei sa arunci. Priveste lucrurile cu un ochi critic. Pune-ti aceste intrebari atunci cand „organizezi” gunoiul:
1. Cat de des folosesc acest lucru?
2. Este un duplicat?
3. Acest obiect are valoare pentru mine sau pentru cineva din familia mea?
4. Daca este stricat, acest obiect poate fi reparat sau il voi repara vreodata?
In primul rand este important sa te organizezi si tu insuti. Nu te duce din camera in camera. Decide-te asupra unei singure zone cu care vrei sa incepi. Poate sa fie doar un sifonier, un dulap sau chiar o camera.

Citeste si:  Delicii cu capsuni

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.