Idei pentru amenajarea gradinii

Amenajare gradina

Amenajarea gradinii este o arta la indemana tuturor.  Aducatoare de satisfactii,  este important  atunci cand doriti sa o amenajati  sa va intrebati ce va insemna gradina pentru dumneavoastra si care va fi rolul acesteia in viata familiei. Un alt factor important este dupa ce o aranjati, cat timp ii veti putea aloca saptamanal pentru intretinere. Un proiect armonios va integra in mod placut ceea ce va doriti, cu timpul si banii pe care ii alocati acestui proiect.

Si in cazul gradinii, ca in orice alt demers de amenajare, avem nevoie de o planificare prealabila si de rabdare. Gradina dumneavoastra, va arata intr-un fel la amenajare iar peste cativa ani aspectul va fi cu totul altul. De asemenea, daca va place sa gradinariti, sa stati in aer liber ,puteti sa ajungeti la gradina mult visata treptat, amenajand la ea putin, cate putin.

Citeste si:  Alb si rosu - combinatia unui living modern

Noi am cautat cateva idei care sa va inspire atunci cand doriti sa va amenajati gradina.

1. Scarile in gradina. Pot fi de mai multe tipuri si cu design diferit dar, oricum acestea dau o nota aparte oricarei gradini. Inconjurate de flori, pietris, arbusti, lumini  sunt foarte frumoase si pot delimita o zona a gradinii de alta.

Citeste si:  Inchirierea sau cumpararea unei locuinte

Scari cu lumini

 

Trepte, scari facute din lemn si pietre

2. Idei inedite de terase sau „insule” din lemn, marmura, pavaj, etc. Gandite ca locul unde cei dragi se intalnesc, povestesc sau servesc masa constituie si un element de design al gradinii si chiar al casei cand vin ca o prelungire a acesteia.

 

Terasa in jurul copacului

 

Terasa exterioara

Terase acoperite cu gazon

3. Aleea cu flori. Aproape nelipsita in orice gradina, aleea cu flori se construieste in timp. Daca aveti rabdare si investiti in ea, poate sa arate in trei, patru ani ca cele de mai jos.

Citeste si:  Feng Shui pentru bucatarie

Alee cu flori

 

Alee cu flori

4. Aranjamente inedite de flori. Daca ma intrebati pe mine sunt cele care dezvaluie cel mai bine  personalitatea celor care locuiesc in casa pentru ca de cele mai multe ori sunt create de catre cei care locuiesc in casa si reprezinta amprenta lor fata de amenajarea gradinii.

Scaune vechi refolosie ca suport pentru flori

 

Aranjamente de flori

5. Spatii cu rol practic si de design.

Bucatarie exterioara amenajata in gradina

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.