Gradina japoneza

Gradinile japoneze s-au dezvoltat de-a lungul secolelor si au fost rafinate si dezvoltate de religie si idei psihologice. Inspiratia din spatele gradinilor japoneze este foarte diferita. Principiul de baza este ideea retinerii spiritului locului si aprecierii frumusetii pietrei naturale.
1. Invata principiile din spatele gradinilor japoneze. Aceste principii includ ideea ca pietrele, stancile ar trebui sa fie respectate pentru propriul lor stil, si pietrele, insulele reprezinta natura si ar trebui pozitionate asimetric. Elementele simetrice reprezinta oamenii.
2. Alege elementele simbolice pentru a le adauga in gradina. Muntele este ceva esential si se refera la Muntele Cosmic din centrul universului. Insula imortalitatii poate fi reprezentata de o insula sau o stanca. Pietrele sunt aranjate in grupuri de trei. In cartile japoneze vechi acest fapt se explica ca fiind trei forte: orizontale, diagonale si verticale .
3. Defineste limitele. Gradinile japoneze sunt intotdeauna separate de pamantul inconjurator.
4. Pastreaza design-ul simplu si incorporeaza trasaturile existente. Fiecare componenta trebuie sa fie balansata de altceva.

Citeste si:  Cuibusor de nebunii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.