Dulapul de haine, eterna poveste

De cum se schimba anotimpul, aceeasi problema:apare dezordinea printre haine. Ce e de facut? Organizeaza-ti mai bine dulapul sau… schimba-l cu unul nou.
Ai vrea sa ai si tu un dulap nou, mai functional si mai bine compartimentat. Insa ai loc in casa pentru el? Fireste! Urmeaza trucurile noastre.

– Ideal, in cazul dulapurilor de haine, ar fi ca acestea sa umple tot peretele, pentru a evita nedoritele „spatii moarte”. Asadar,daca locul o permite, dulapul se asaza in spatele usilor, iar daca spatiul este mic, cele mai recomandate sunt usile glisante, oglinzile si dulapurile inguste (35-40 cm fata de 60 cm). Totul e sa ai grija sa impaturesti hainele si sa le aranjezi pe un singur rand, iar umerasele sa le aranjezi frontal, pe suporturi glisante, si nu trasversal , asa cum se obisnuieste. O alta idee ar dulapurile de colt.
– Daca nu gasesti un alt loc pentru paltoane, pardesiuri si alte obiecte de imbracaminte mai lungi, poti monta in dulapul existent doua bare pentru umerase: astfel vei organiza mai bine dulapil, pentru ca va disparea dezordinea de la baza lui.
– In privinta obiectelor mici, lenjerie, sosete, batiste, esarfe etc., daca dulapul nu este prevazut cu sertare sau acestea sunt foarte mari, poti cumpara cosuri sau cutii ( di rachita, plastic sau carton) sau poti prinde pe interiorul usilor niste saculeti de panza.
– Daca ai indoieli in privinta inaltimii dulapurilor, te lamurim noi. Acestea trebuie sa ajunga pana la nivelul ochilor si, in plus, ideal ar fi ca deasupra sa aiba inca un corp pentru obiecte la care se umbla mai rar, de tipul geamantane, plapumi, paturi etc.
– Retine! Ordinea se va pastra timp indelungat, daca vei monta in interiorul dulapului mai multe polite, astfel incat distanta dintre ele sa fie mai mica, deci si teancurile de haine vor fi mai mici. Pantofi se pastreaza cel mai bine in cutia in care i-ai cumparat. Daca crezi ca ocupa prea mult spatiu, ii poti aranja in obiecte de mobilier special create pentru asta sau poti monta in debara rafturi de panza, plastic etc., agatate de o bara.

Citeste si:  Melci fierti, umpluti si pane

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.