Despre crini

Crinul este cel care conduce cu gratie si autoritate, vara in drumul catre toamna. Nu este foarte pretentios, dar are si el cateva „fasoane”, cat sa-si tina rangul. Afla ce isi doresti, ca sa iti imbete de parfum balcoul si gradina.

Este o incantare sa vezi, pe langa blocuri, tot mai multe gradini pline cu flori. Crinii sunt la rang de cinste. La fel si in balcoane, unde, au nevoie de vase mari ca sa dea tot ce pot.
Ce isi doreste Maria Sa
-sa ii cureti buruienile de indata ce au aparut
-sa ii pui apa in cantitati mari, pana cand apar bobocii florali
-sa primeasca ingrasaminte pe baza de fosfor si potasiu cat timp este in floare (le administrezi conform indicatiilor de pe prospect)
-daca il lasi, peste iarna, afara, sa il acoperi cu un strat consitent de frunze ori sa ii infasori vasul cu panza sau rogojini.
Orange county
Face parte din grupa crinilor asiatici, care rezista la temperaturi de 20 de grade Celsius si care trebuie tutorati (sustinuti cu un bat sau arac). Orange county atinge inaltimi de 90-100 cm.
Cordelia
Este, la fel ca Orange county, un „asiatic”: rezista afara, iarna, la temperaturi de pana la -20 grade Celsius. De asemenea, trebuie tutorat, pe masura ce se inalta, pentru ca poate ajunge pana la 80-100 cm.
Agapanthus africanus
Crinul african, tot din familia „orientalilor”, este o planta spectaculoase de apartament. Vara il poti tine afara, dar protejandu-l de razele arzatoare ale soarelui.
Hemerocallis (Crinul de o zi)
Este un „oriental”…mincinos: fiecare floricica a lui dureaza, intr-adevar, o singura zi, dar sunt mai multe pe tija, asa ca „regalul” florilor lui poate dura si o saptamana. Ii merge bine si la soare, si la umbra.
Hosta (crinul de toamna)
Un impostor: in realitate, incepe sa infloreasca din vara. Dar nu ii place soarele, vrea semiumbra sau umbra. De obicei, are flori albe, dar numeorosi hibrizi cu flori albastre-mov sau cu frunze panasate(cu marginile albe).

Citeste si:  Cum scapi de furnici

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.