Designul gradinii pe timp de iarna

Lunile de iarna, la fel cum se intampla si cu alte anotimpuri, au si ele frumusetea si magia lor. Poate ca lunile de iarna au ceva mai multa magie, intrucat apare zapada si vin sarbatorile. Este drept totusi ca odata cu zapada, vine si frigul. Si se stie ca majoritatea florilor nu rezista in acest sezon rece, tocmai de aceea trebuie sa te ocupi un pic mai mult de gradina si sa alegi plantele care se potrivesc cel mai bine si care rezista in acest sezon.
Gradina ta trebuie sa isi schimbe si ea aspectul, infatisarea, odata cu schimbarea anotimpului. Chiar daca totul pare mai gri, mai sters, si iarna are frumusetea ei si designul gradinii tale poate sa includa pomi colorati si interesanti, si chiar plante care au nevoie de putina ingrijire pe timp de iarna si aduc viata in lunile reci.
Plimbarile in zapada sunt mai placute atunci cand vezi pomi.
La fel cum se intampla cu multe alte sfaturi de gradinarit, locatia ta face diferenta.
Expertii sunt de parere ca iarna este una din cele mai bune momente sa cresti legume. Depinzand de locul in care traiesti, aceste legume pot fi crescut in gradina ta pe timpul lunilor de iarna:
– morcovi
– dovlecel
– ardei usturat
– broccoli
– sfecla
– praz
In ceea ce priveste design-ul, este recomandabil sa alegi plante care stau verzi pe intreg sezonul rece, incluzand pomi, arbusti, si pereniale. Unele dintre cele mai interesante plante de iarna, includ urmatoarele:
– coniferele
– plantele cu forma sau coroana interesanta
– plantele cu culoare
Cresterea coniferelor pe timpul iernii este un lucru foarte frumos si da un aspect extrem de deosebit gradinii tale.
Exista de asemenea cateva combinatii interesante pe care poti sa le faci intre florile de iarna si alte plante de iarna pentru a adauga culori complementare si un peisaj nemaipomenit. Aceste combinatii pot include si cedarul.
Aranjarea gradinii pentru iarna este un lucru care poate fi facut de toata lumea, de la novici la profesionisti, pentru a experimenta frumusetea lunilor mai reci.

Citeste si:  Pregateste florile verii
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.